Kungliga Operan bäst på nätet

Kungliga Operan har för andra året i rad utsetts till landets bästa webbplats. Det stod klart när årets Web Service Award delades ut på onsdagskvällen. Den här gången fick Operan dessutom en hedersutmärkelse.

Web Service Award är ett pris som tilldelas webbplatser som ger bästa service. Cirka 270.000 svenskar har bedömt webbplatser enligt kriterierna användarvänlighet, information, design och kontaktmöjligheter. 14 webbplatser var nominerade i fyra olika kategorier och vinnarna utsågs av en expertjury.

Kungliga Operan tog hem priset i kategorin ”samhällskommunikation”, för andra året i rad. Vidare delades priser ut i kategorierna information & service, e-handel och intranät.

Kungliga Operan har satsat hårt på sin hemsida och den är på många sätt föredömlig, säger Pierre Du Rietz från företaget Web Service Award till DN.

Juryns motivering: ”Det är en stilfull, omtyckt och användarvänlig webbplats och den sprider kultur och glädje till sina besökare”. Dessutom fick Operan en hedersutmärkelse som Bästa sajtförbättrare.

Hemsida:
www.operan.se

Mer information:
www.webserviceaward.com

Scroll to Top