Kulturfestival på sörmländskt säteri

Musikserien Musik på Sörmländska Slott och Herresäten fortsätter sitt 20-års jubileum.

2- 5 juli anordnas Åkerö Kulturfestival som är en del av musikserien och som i år bjuder på en blandning av musik i världsklass.

Konserterna på Åkerö säteri inleds av den tidigare unga svenska solisten Per Skareng. Han är gitarrist och får sällskap av flöjtisten Tobias Carron, de har fungerat som duo sedan 1985. Tillsammans har de bland annat spelat vid Nobelfestligheterna och vid Riksdagens öppnande. Per Skareng har vunnit flera internationella gitarrtävlingar och är verksam som lektor vid Mälardalens Högskola. Tobias Carron betraktas som en av Europas främsta flöjtister. De kommer bland annat spela musik av Pietro Locatelli.

Dagen därpå framträder vokalgruppen Irmelin, de har bland annat erövrat en silvermedalj under Taiwan International Festival och rönt stora framgångar med sina tolkningar av Cornelis Vreeswijk.

The Gothenburg Combo (gitarrduo) har gjort sig kända för sitt samarbete med samtida tonsättare, ljud och ljusdesigners samt DJ:s och performanceartister. Men spelar även klassiska stycken.

På slottet kommer även stråkkvartetten Indrakvartten ge konsert.

Veckan avslutas med att mezzosopranen Anna Larsson och pianisten Matti Hirvonen.

Anna Larsson har bland annat rönt stora framgångar med rollen som Erda i Rhenguldet på flera operahus runt om i världen. Veckan avslutas med barocktoner av Sven Åberg på luta och Mime Yamahiro och Olof Larsson på Gamba. Alla etablerade frilansmusiker.

När: 2- 5 juli

Plats:Åkerö slott

Programmet på Åkerö säteri:
2 juli Per Skareng och Tobias Carron, klockan 19.00
3 juli Irmelin, klockan 14.00
4 juli Indrakvartetten klockan 19.00
5 juli Anna Larsson och Matti Hirvonen klockan 17.00
Sven Åberg, Mime Yamahiro och Olof Larsson, klockan 18.00

Rulla till toppen