Kristoffer Hedberg & Lasse Lindh på turné

Om du råkade besöka Kristoffer Hedberg och Lasse Lindhs bejublade konsert på Kafé 44 i Stockholm förra veckan så vet du vad du har att vänta. Nu ger sig de båda artisterna ut på en serie spelningar på små intima scener, akustiskt utan stöd av sina vanliga band. Det kan bli hur bra som helst! Med runt 450 spelningar per år är Kristoffer Hedberg tveklöst en av landets mest erfarna liveartister. Han spelar på gatan och på ålderdomshem, på caféer och konserthus. Han har spelat i radio, TV och inför stora publikhav. Debutalbumet kom 2006 och fick ett varmt mottagande. Nyss fyllda 23 är det dags för Kristoffer Hedberg att släppa uppföljaren. Nya skivan heter ”Ett helt vanligt ögonblick” och gästas av Peter LeMarc, Lasse Lindh, Dan Viktor och Thomas Denver Jonsson.

Peter LeMarc träffade Kristoffer på en skivsignering i Trollhättan 2005 och de har hållit kontakten sedan dess. (Om du letar på Kristoffers hemsida hittar du bla ett mobilfilmat liveklipp från en spontanspelning med Kristoffer och Peter) Här spelar han munspel på två spår, ”Nyanser av grått” och ”Cash och kontanter”. Lasse Lindh bidrar med sång på låten ”Min sista önskelista (och du lämnade allt i ett ösregn)”.

– Ända sedan jag första gången hörde Lasses monsterhit ”Svenska hjärtan” har jag lyssnat på Lasses musik och vi har med åren blivit vänner, säger Kristoffer. Det är enormt roligt att samarbeta med andra musiker, det ger ytterligare en dimension till låtarna.

Live:

10 december, Lilian, med Lasse Lindh, Luleå
11 december Kårhuset Origo med Lasse Lindh, Umeå
13 december Parketten med Lasse Lindh, Härnösand

Rulla till toppen