Kongh och Swarm förband till Meshuggah

Med vetskapen om att P3 Guld-vinnarna Meshuggah är ett av världens absolut viktigaste metalband, något de har varit under större delen av sin karriär, är det med lök på laxen och grädde på metalmoset som vi nu stolt kan presentera ytterligare två tunga akter till de inbokade konserterna i Stockholm och Umeå i början av maj.

Klart är att de småländska doommännen i Kongh sluter upp som main support och ställer till oreda på scen. För alla oss som hört och dyrkat Kongh tidigare är det ingen nyhet att 2013 innebär ett fortsatt söndrande och härskande i samma stil. Möjligen något mer melodiskt, men fan lika hårt. De smakprov från kommande släpp som går att hitta på YouTube är milt sagt upphetsande. Tredje albumet ”Sole Creation” som släpptes i dagarna har fått journalister, tyckare och fans att gå upp i kollektiv brygga. Vi spår inget annat än fortsatt makt på doomtronen. En värdig akt att värma upp Cirkus med.

Med på dessa två datum följer även nya konstellationen Swarm. Viljan att inte framställa Swarm som ett all-star band eller att ge folk förutfattade meningar om musiken på grund av dess medlemmar har gjort att Swarm inte direkt slagit på stora mediatrumman om sin existens. Det handlar inte om hype, sex , droger och rock’n’roll utan om precist musikaliskt hantverk och konstnärskap. Swarn består av Ulf Cederlund från Disfear och fd-Entombed, Marcus Andersson, också han från Disfear och Johan Eriksson som till vardags spelar i rensiga Victims. Ett rutinmaskineri vi nu vill lyfta fram till ytan för blänka med sitt sound som kommer kännas välbekant men kanske ännu mer överaskande. Stockholm’s best kept secret.

Konsertdatum
9 maj – Stockholm – Cirkus
10 maj – Umeå – Folkets Hus

Rulla till toppen