Kommer Aerosmith att fortsätta?

aerosmith-2007

Såpoperan kring Aerosmith verkar inte ha nått sitt slut än. Det var i början av augusti som det legendariska amerikanska rockbandet fick avbryta sin turné då den 61-årige sångaren Steven Tyler skadades och fick föras till sjukhus efter ett fall från scen under en konsert. I mitten av september gjorde så gitarristen Joe Perry ett flertal uttalanden där han berättade att övriga bandmedlemmar inte talat med Tyler på en månad och att han måste skärpa sig. Han berättade då även att Tyler har en egen manager särskild från den bandet har.

Aerosmith uppträdde tillsammans igen för första gången sedan olyckan på två spelningar i Hawaii i mitten av oktober och i början av november sa Joe Perry att Tyler vill ta en paus och koncentrera sig på andra saker. Dette bekräftades även av Steven Tyler själv som i samband med Aerosmiths spelning på Abu Dhabi Grand Prix den 1 november sa sig vilja satsa på sig själv den närmaste tiden.

Fredagen den 6 november så sa Joe Perry i en intervju med Las Vegas Sun att Tyler lämnat bandet så vitt han vet.

”Jag vet inte mer än du om det. Jag steg av planet för två dagar sedan och såg på nätet att Steven sa att han skulle lämna bandet. Jag vet inte hur länge, för all framtid eller vad som. Förutom det vet jag inget. En del av problemet är att Tyler inte svarar på telefon.”, berättade Perry.

Några dagar senare skrev Joe Perry på sin Twitter-sida att Aerosmith inte kommer att splittras utan att bandet söker efter en ny sångare om Tyler tänker ta en paus eller lämna bandet. Tisdagen den 10 november uppträdde Joe Perry så på Irving Plaza i New York City med sitt band The Joe Perry Project och gjordes då sällskap på scen av ingen mindre än Steven Tyler som sjöng Aerosmith-klassikern ”Walk This Way”. Tyler försäkrade då publiken om att han inte tänker lämna Aerosmith.

Dagen därpå berättade Perry för RollingStone.com att han inte visste om att Tyler skulle dyka upp dagen innan och att bandet fortfarande överväger att rekrytera en ny sångare för att kunna turnera som vanligt. En vecka senare spekulerade övriga bandmedlemmar i att de var oroade att Tyler återigen fallit in i någon form av missbruk vilket var nära att splittra bandet tidigt i deras karriär. De har velat spela in ett nytt album under en längre period men visste aldrig om Tyler skulle dyka upp i studion, om han skulle gilla producenten osv.

När Joe Perry medverkade som prisutdelare vid American Music Awards söndagen den 22 november berättade han för MTV.com att han och Steven Tyler inte talar med varandra och att han var osäker på bandets framtid. I början av december ryktades det om att gitarrlegenden Lenny Kravitz var föreslagen som ny sångare för Aerosmith men detta dementerades av Kravitz själv igår då han skrev på sin Twitter-sida att Steven Tyler är som en familjemedlem och att ingen annan röst kan ersätta honom.

Vad som händer med Aerosmith framöver vet nog just nu ingen, inte ens bandmedlemmarna själva.

Scroll to Top