Kleerup & Loreens singel ute snart

Det har nu gått fem år sedan Kleerup släppte den hyllade debutskivan ”Kleerup”. På albumet samarbetade han med några av Sveriges absolut främsta sångerskor och artister såsom Titiyo, Lykke Li och Marit Bergman. Världshiten ”With Every Heartbeat” som Kleerup gjorde tillsammans med Robyn toppade Englandslistan och albumet vann tre grammisar på Grammisgalan 2009. Året efter blev han utvald till en av de 20 hetaste producenterna av musikmagasinet NME.

Under de senaste åren har Kleerup producerat åt andra stora artister – bland annat gjort remixer åt både Lady Gaga och Moby, bildat bandet Me And My Army, bytt ut Stockholm mot Göteborg och skaffat familj. Tillsammans med Carl Bagge komponerade även Kleerup musiken till jubileumsuppsättning av Aniara som hade premiär 2010 på Stockholms Stadsteater. Förra våren släpptes musiken till Aniara och albumet är nominerat till ”Årets klassiska album” vid Grammisgalan 2013.

På årets Grammisgala framför Kleerup nya låten ”Requiem Solution” (feat. Loreen). Singeln släpps den 20 februari och ett efterlängtat nytt album släpps senare i vår.

Låten handlar om hoppet, om att det ska ordna sig för alla till slut. Den handlar också om att överleva döden, om att vara i dess tysta gränsland, beskriver Andreas Kleerup.

Innan Loreen tar ton börjar låten med ett repetitivt pianointro som sätter ton för hela stycket. Med en text som refererar till självinsikt och spirituellt nyvaknande, lyfter Loreens ord oss med hopp och låter stråkarna lyfta all tyngd ifrån den mollbetonade vardagen vi så gärna försöker lämna bakom oss.

Samarbetet med Loreen kom sig helt naturligt. Min vän Peter Cartriers som är Loreens manager sammanförde oss och pratade högt om hennes talang. Peter var den som först upptäckte mig och signade mig för längesedan. Jag hade hört Euphoria och tyckte den var grym, ”Eurovisionmusik” hade riktig kvalité för första gången på länge. Loreen är fantastisk, hon är född till artist och har kämpat och förtjänar all framgång, säger Andreas Kleerup.

De nya låtarna inspireras av flera längre vistelser på Bergmans gamla gårdar på Fårö. Naturen och dess tystnad har satt en prägel på honom som person. Den har tagit Kleerup längre bort från stadens påfrestande brus och skapat en mer organisk ljudbild.

Se videon från när Kleerup och Loreen spelade in i studion:

Rulla till toppen