Klassisk svensk punk från Birdnest nu på WiMP

wimp-logoWiMP Sverige fortsätter sitt uppskattade projekt ”Nygammalt” där musik som inte tidigare funnits digitalt nu blir tillgängligt. Tidigare låtskatter som ”Swedish Jazz masters” släpptes under samlingsnamnet och nu är det punkens tur att bli synlig. I samband med Birdnest Records 30-års jubileum släpper de 13 klassiska svenska punkalbum som finns exklusivt i WiMP mellan 21-28 mars.

Birdnest Records har tillsammans med WiMP och Cosmos Music Group rotat i arkiven och plockat fram några extra spännande utgåvor som inte tidigare varit digitala. Här finns bland annat legendariska straight-edge bandet Abhinanda, folkkäre Stefan Sundström och pionjären Johan Johanson.

Per Granberg, grundare på Birdnest Records säger:
”Vi på Birdnest är otroligt glada över att få jobba med WiMP och deras Nygammalt-satsning, jättekul att denna skatt vi sitter på i form av klassisk svensk punk kommer ut digitalt.”

Fredrik Zmuda, redaktionschef på WiMP Sverige säger:
”Många av de här banden lyssnade jag på i mitt pojkrum eller såg live på Ultrahuset i Haninge på den tiden det begav sig. Jag tror att många av WiMPs användare kommer uppskatta detta. Grattis till 30 grymma år, Birdnest.”

Birdnest Records startade 1982 under namnet Birdskit och var ett hobbybolag, först beläget under Per Granbergs säng för att sedan inrymmas i ett rum i hans lägenhet och till sist för att inhysas i en källarlokal i samma hus. Bolaget jobbade i allmänhet med lokala punkband från Köping och i synnerhet med Charta 77 (Pers egna band). Skivbolaget har i år 30-års jubileum och firar detta med att ge ut sin katalog digitalt.

Nygammalt-projektet syftar till att sätta ”nydigitaliserade” musikutgåvor i en kontext. WiMP vill vara med och bevara så mycket som möjligt av den svenska musikhistorien.

Läs mer om WIMP på deras hemsida där Du även kan ladda ner tjänsten.

www.wimpmusic.se

Scroll to Top