Kite Recordings inleder samarbete med Playground

Det var under årets musikmässa Midem i franska Cannes som Kite Recordings och Playground Music möttes i vad som nu resulterar i ett nära samarbete. Kite Recordings är ett Karlstadsbaserat skivbolag som snart existerat i tio år med akter som bland andra Thomas Denver Jonsson och Mandorla. Thomas Denver Jonsson har lovordats för sina tre skivor framförallt i England och Mandorla fick en P3-hit för en tid sedan med ”Bomben”.

Samarbetet omfattar både licenssläpp och distribution av hela Kite-katalogen.

Midem 2010 lead to a surprise meeting with Carl at Kite Recordings, I was familiar with Thomas Denver Jonsson and the label overall shoots from the heart and works with few artist but feverently with those they sign. I loved the music and wanted to bring them into the Playground Music family. Six months later it was done. I am excited about working with their label, säger John Cloud, Head of International and Label Manager.

Först ut i det nya samarbetet är artisten I’m Kingfisher som i oktober släpper albumet ”Arctic”. Bakom artistnamnet döljer sig Thomas Denver Jonsson.
Jag byter artistnamn mest för att jag känner mig väldigt ”klar” med det gamla. Det blir samtidigt något av en nystart i samband med samarbetet med Playground vilket känns oerhört spännande, säger Thomas Jonsson.

För Kite Recordings som hittills arbetat mest med aktörer utomlands är samarbetet med Playground Music väldigt positivt.
För oss är det viktigt att arbeta med människor som verkligen tror på det de gör och samtidigt har kompetens och erfarenhet. Allt det här har Playground Music. Och så är det naturligtvis hedrande att kunna samarbeta med ett av de mest intressanta företagen i svenskt musikliv, säger Carl Edblom på Kite Recordings.

Rulla till toppen