King Coffee presenterar ny video

Reggaebandet King Coffee från Eskilstuna publicerar sin fjärde musikvideo ”Kebab”, den första från bandets senaste platta ”Sju sjösjuka sjömän”. Plattan spelades in i Panama under några hektiska dagar våren 2008. En viktig inspirationskälla till ”Sju Sjösjuka Sjömän” var reggaens rötter i Jamaica på 60-talet och då främst den legendariska Fred ”Toots” Hibbert som var en av frontfigurerna då reggaegenren formades. Detta framgår tydligt, bland annat i låten ”Kebab” som nu också finns som musikvideo och kan ses längre ner.

Bandets basist Chris Larsson berättar om inspelningen:

”När musiken till Sju Sjösjuka Sjömän växte fram kändes det helt naturligt och nödvändigt att gå till källan. Känna in, och leva reggae! När bandet träffades denna gång i Panama bodde vi på stranden i en vecka. Spelade, jammade och lyssnade till riktig roots reggae dygnet runt. Sen gick vi in i studion i Panama City och satte låtarna på fyra dar!”

King Coffee bildades i Eskilstuna 1982 av en grupp gymnasieelever. Efter att ha splittrats i slutet av 80-talet så återförenades bandet igen år 2005.

1 reaktion på ”King Coffee presenterar ny video”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top