Kim Wilde till Peace & Love i sommar

kim-wilde-2009Nu kommer nästa bunt klara artister för Peace & Love 2010. Några av dessa är det legendariska amerikanska punkbandet NOFX och 80-talsikonen Kim Wilde.
2010 års upplaga av Peace & Love äger rum mellan den 28 juni – 3 juli i Borlänge under temat Frihet.

-Det finns en hel armé av oss som var tokkära i Kim Wilde och lyssnade i våra Walkmans och på Kaj Kindvalls sockerlena röst när han presenterade henne högt upp på listorna på 80-talet. Och ett stort antal yngre som hört hennes odödliga låtar efteråt. Nu kommer äntligen chansen att se denna ikon live, säger Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love.

NOFX [US]
Kim Wilde [UK]
[ingenting]
Ale Möller Band
Kultiration
Robert Belfour [US]
Brothers of End
Dan Berglund
Astral Doors
Tribulation

Presentationer av banden:

NOFX (US)
Det amerikanska och respektlösa punkbandet bildades redan 1983 och är ett av världens främsta band inom punken. De har sålt över 6 miljoner album och anses som ett av de mest framgångsrika, självständiga banden någonsin. Med ena foten i skate-kulturen och den andra i den gamla skolan av hardcore ger de på sedvanligt punkmanér en känga åt alla orättvisor som finns i världen. 13 album har släppts och det senaste från i år heter Coaster/Frisbee.

Kim Wilde (UK)
På 80-talet virvlade den undersköna brittiskan Kim Wilde in från ingenstans och erövrade världen med låtar som Kids in America och Cambodia och i år gjorde hon otippat en duett med svenska gruppen Fibes, Oh Fibes! Kim Wilde är en av de största profilerna från 80-talet och nostalgin kommer som vanligt att gå varm på Peace & Love i sommar.

[ingenting]
Bandet med ”icke-namnet” bildades i Stockholm 2003 och spelar indiepop av det mer punkiga slaget. I höstas kom bandets tredje album Tomhet, idel tomhet, en platta som hyllats av en mer eller mindre enad kritikerkår. En riktigt bra indieakt med medlemmar från bland annat Florence Valentin.

Ale Möller Band
Ale Möller har medverkat på fler plattor än vad du kan räkna till, han har vunnit utmärkelser och stipendium med jämna mellanrum. Han hanterar troligtvis fler instrument än du och dina vänner tillsammans har fingrar. Kortfattat är Ale Möller en musikalisk berättare som bjuder oss på en fin blandning av folkmusik, jazz och världsmusik.

Kultiration
Du som trodde att staden Göteborg inte var annat än Liseberg, Nordstan och Feskekörka trodde fel, Göteborg har nämligen odlat ett av Sveriges bästa reggaeband. Detta tiomannaband har under årens lopp visat upp sina färdigheter på festivaler, klubbar och musikhus i stora delar av Europa. Vi snackar om en experimentell reggae med sköna inslag av jazz och folkmusik.

Robert Belfour [US]
Robert “Wolfman” Belflour föddes på 40-talet och lärde sig i mycket ung ålder spela instrumentet som en gud med inspireration av bl.a. R.L. Burnside och bluesen från Mississippi-deltat. 2009 tvingades Belflour ställa in den planerade spelningen på Peace & Love men nu kommer chansen igen att se blues av den riktigt gamla och coola skolan.

Brothers of End
Känner du ett sug efter att få se en spelning med ett band som med sitt nya sound lyfter din musikaliska bredd till helt nya nivåer? Du har du tur, för vi har nämligen bokat Brothers of end till Peace & Love 2010. Med ett förflutet i band som Cardigans vet dessa herrar hur man skapar snygg, välspelad och klockren musik. Debutalbumet The End kommer framöver.

Dan Berglund
Om du någon gång har burit en palestinasjal och gått i ett demonstrationståg har du antagligen skrålat med i någon av Dan Berglunds sånger. På 70-talet bjöd denna yngling oss på odödliga visor som De mördades fria republik och Mina herrar som räknar profiter som fortfarande sjungs flitigt. I början på 80-talet lades gitarren på hyllan, i slutet av samma decennium kom skivan Vildmarken. Nu är han här igen med senaste skivan Såna som vi.

Astral Doors
Eftersom vi är ju övertygade om att Borlänge är Sveriges musikstad presenterar vi därför Astral Doors, vilka bildades 2002 och nu har släppt hela fyra album. I vinter kommer dessutom nästa album, och det är efterlängtat. Vi snackar stenhård heavy metal, vi snackar röj, och vi snackar långt hår.

Tribulation
Debuten The Horror från tidigare i år är en riktigt pärla för alla fans av death metal. Filmiska referenser från Exorcisten, Nosferatu och till och med Apocolypse Now vittnar om att det här är killar med utmärkt smak och känsla. Tribulation är ett band att hålla koll på då ryktet om deras excellens börjat sprida sig snabbt.

Scroll to Top