Killing Kind släpper debutalbum och spelar i Uppsala

Hösten 2022 släppte Killing Kind två singlar, ”This Beautiful World” och ”The Silence”. Deras mörka popmusik med dragning åt postpunk och synth har fått ett mycket fint mottagande både i Sverige och utomlands. Killing Kind, som jämförs med artister som David Bowie, Depeche Mode och Gary Numan, har spelats flitigt i SR P4 och i amerikansk, brittisk, tysk, italiensk och fransk radio.

Killing Kind läpper debutalbum

Debutalbumet släpps den 27 januari

Efter att ha fått ett starkt mottagande för sina singlar, släpper Killing Kind nu sitt debutalbum den 27 januari. Dagen därpå, den 28 januari, kommer de att spela på Happy Duck i Uppsala.

Historien bakom Killing Kind

Killing Kinds historia tog sin början under pandemisommaren 2021. Björn Norberg, som annars spelar i Uppsalabaserade postpunkbandet Quantum Leap, tog kontakt med Mats Molund (Schnabel, Fahrenheit, Lee Harvey Oswald Ensemble). De utbytte idéer och Björn skickade över låtutkast. Någon månad senare fanns grunderna till ett helt album inspelat i Sunlight Studios med den legendariske producenten Tomas Skogsberg (Entombed, Backyard Babies m fl) som producent.

Killing Kind jämförs med storheter som David Bowie och Depeche Mode

Killing Kinds mörka popmusik med dragning åt postpunk och synth har jämförts med artister som David Bowie, Depeche Mode och Gary Numan. Deras musik har fått ett starkt mottagande både i Sverige och utomlands, med flitig spelning i SR P4 och i radio i olika länder.

Insamling av låtutkast och inspelning i Sunlight Studios

Killing Kinds album började ta form under pandemisommaren 2021, när Björn Norberg tog kontakt med Mats Molund och de började utbyta idéer. Låtutkast skickades fram och tillbaka, och efter någon månad hade de inspelat grunderna till ett helt album i Sunlight Studios med producenten Tomas Skogsberg. Albumet är nu redo att släppas till världen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen