Kent till Peace & Love

kent

I april kommer Kents nya album Jag är inte rädd för mörkret och i juni står de på en scen på Peace & Love. Kent är ett av livesommarens mest önskade band och har erhållit otaliga utmärkelser och priser sedan mitten av 90-talet. Nu återkommer Sveriges största rockband till Peace & Love.

Bandet har under hösten repat in nya låtar och varit i Frankrike för att spela in albumet.

Vi ville göra en samling sånger där bara de bästa melodierna platsade. Stolt, hoppfullt och befriat (nåja, nästan) från självömkan. Vi ville åter igen använda oss av den enhet vi är när vi spelar magiska låtar tillsammans i ett rum. Ni kommer att älska det, säger Kent själva.

Kent bildades 1990 och Jag är inte rädd för mörkret blir deras tionde studioalbum. De har vunnit otaliga utmärkelser och priser.

Kents stora genombrott ägde rum på Lollipopfestivalen 1995. Några från Peace & Love-gänget var där och tappade helt hakan. De är fortfarande en av de mesta svenska liveupplevelserna, deras två tidigare spelningar på Peace & Love har varit enorma och vi ser mycket fram emot dem i sommar, säger presschef Ronny Mattsson.

Rulla till toppen