Kent och D-A-D till Peace & Love

kent

Lagom innan jul avslöjar nu Peace & Love ännu fler artister som kommer att göra sommarens festival till ännu en underbar upplevelse. Kent kommer. Även det klassiska danska rockbandet D-A-D, den hyllade franska elektroniska akten Vitalic, finstämda och melankoliska Melissa Horn och legendaren Nisse Hellberg kan ses i sommar.

Peace & Love 2010 äger rum 28 juni – 3 juli under temat Frihet. Mer info finns på www.peaceandlove.nu.

Kents spelning på Peace & Love 2008 var så magnifik att vi såg vuxna män gråta och oavbrutet hylla den i flera dagar efteråt. Flera av de andra grymma artisterna som släpps nu har också rykte om sig att kunna framkalla varianter av detta, säger Ronny Mattsson, presschef på festivalen.

Senaste artisterna till Peace & Love 2010 är:

Kent
D-A-D (DK)
Vitalic (FR)
Melissa Horn
Nisse Hellberg
Khoma
Chords
Troublemakers
Venerea
Harald Björk

De två senaste decennierna har Kent varit ett av Skandinaviens största rockband. Med ett pärlband av utmärkelser, hitsinglar och album har de byggt upp en trogen publik som vallfärdar för att se dem. Inför Grammisgalan är de nominerade i inte mindre än sex kategorier för senaste albumet Röd, vilket är det åttonde i ordningen.

Det danska rockbandet D-A-D bildades redan 1982 och fick sitt stora genombrott 1989 med albumet No fuel left for the pilgrims. Det tionde albumet Monster Philosophy utkom 2008. D-A-D är klassisk rock med ett rykte utöver det vanliga.

Den franska elektroniska akten Vitalic är en av de senaste årens mest hyllade inom genren. I sommar gör de en exklusiv spelning på Peace & Love. Genombrottsalbumet Ok Cowboy fick ett enormt genomslag med låtar som La Rock 01 och My friend Dario på klubbscener världen över. Senaste plattan Flashmob släpptes i slutet av september.

Melissa Horn har en allt snabbare ökande fanskara och med två Grammisnomineringar för det andra albumet Säg ingenting till mig är Melissa en artist att verkligen hålla koll på. Hon rör sig i gränslandet mellan Lars Winnerbäck och Sophie Zelmani och de finstämda/melodiska sångerna berör starkt.

I början av oktober släpptes Nisse Hellberg sitt fjärde och rosade soloalbum En modern man, producerat av Chips Kiesby. Albumet klättrade omedelbart högt upp på försäljningslistorna i Sverige. Nisse har varit ett självklart inslag på den svenska rockscenen sedan starten med Wilmer X i slutet av 70-talet och han har i princip skapat en egen genre med sin blues- och countryosande rockabilly.

Med rötterna i Umeå spelar Khoma alternativ rock/pop av den svävande och luftiga skolan med inslag av hardcorescenen i Umeå. Medlemmar ur Cult of Luna, Deportees och The Perishers finns med i bandet som totalt räknar antalet medlemmar till 15 stycken. Debuten Tsunami kom 2004 och uppföljaren The Second Wave två år senare. Till våren kommer det tredje albumet. Ett av bandets många fans är självaste Anders Fridén, sångare i In Flames.

Hip hop/reaggae/soul är Lundabaserade Chords område och ett flertal album har genom åren släppts under eget namn. Senaste albumet Things we do for things kom 2008 och till våren planeras det nya. Gladiators står högt på inspirationslistan för detta band.

Troublemakers spelar rock/punk av den klassiska skolan och senaste skivan Made in Sweden släpptes tidigare i år. Tidigare har de släppt otaliga plattor och ep:s. Bandet bildades redan 1981 men lade ner efter 10 år och sedan återföreningen 1995 har bandet spelat över 300 gånger i Tyskland, Österrike, Sverige och Norge. Troublemakers är riktiga punkhjältar som vet var skåpet ska stå.

Punkbandet Venerea startade 1991 i Falkenberg och några av inspirationskällorna är Hard-Ons, Gang Green, Bad Religion och Ramones. En av deras första demos hette From beer to eternity (1992) och ett antal album har sedan följt. Till våren kommer nya plattan.

Harald Björk gör melodisk och drömsk techno och är så pass bra på det att utländska storheter såsom Sven Väth, Four Tet och Miss Kittin uppmärksammat honom. EP:n Kranglan kom tidigare i höst.

Scroll to Top