Ken Ring ber om ursäkt – men inte till Petter

Rapparen Ken Ring har råkat i blåsväder sedan han på Instagram kritiserat sin branschkollega Petter och bland annat kallat denne för ”jävla fucking jude”, ett meddelande som sedan dess raderats. Bakgrunden till detta är att han anser att Petter utnyttjar andra artister för egen vinning utan att ge något tillbaka.

Idag ber Ken Ring om ursäkt för att hans uttalande kunde uppfattas som rasist, något han påpekar är det sista han är. Däremot tänker han inte be Petter själv om ursäkt.

I måndags firade Petter femtonårsjubileumet av debutplattan ”Mitt sjätte sinne” på Tyrol i Stockholm där han framförde skivan i sin helhet. I ett uttalande lät Petter meddela att rapparen Stor ersatte hiphop-veteranen Ken Ring, något Ken själv berättar är en ren lögn.

”Petter och jag har inte varit vänner på många år. Det var länge sen jag fattade att han utnyttjar andra rappare för att göra sin egen grej spännande. Utan att ge nåt tillbaka. Men det jag hörde om hans gig var bara för mycket. Det står jag för”, säger Ken Ring.

Scroll to Top