Festivaler

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2016

Nu har Bastille äntligen släppts sitt nya album Wild World, som är albumet de turnerar med nu. I November kommer de till Stockholm vilket ni kan läsa mer information om här tillsammans med resten av turnédatumen! Här kommer låtlistan från det nysläppta albumet som sägs vara en värdig uppföljare från deras debut. Lyssna själva och tyck till:

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2016

rymden

Nu har äntligen Panda da Panda kommit med nytt album som heter så mycket som “Den inre rymden, som är den del som ligger innanför månens bana” Ni kan lyssna på det här!

Låtlista:
1. Så det känns                    3:20
2. Kylskåpet                         3:11
3. Koko (feat. Dr. Alban)   3:05
4. D va najs                          3:01
5. Eremit                               3:17
6. Omochom                        3:10
7. Hemma nu                       3:12
8. Och ibland                       3:24
9. Dö ung gammal              3:11
10. Fan va sjugt                   3:05

 

Spelningar:

Monday 25 July 2016 – Sunday 31 July 2016 – Emmabodafestivalen 2016

Wednesday 03 August 2016 – Saturday 06 August 2016 – U-port Musikweekend 2016, Ulricehamn, Sweden

...
Av
0 Kommentarer

Machinista Signar med AnalogueTrash RecordsMachinista föddes i december 2012 när John Lindqwister och Richard Blomqvist ville göra något nytt på sidan om sina andra projekt. En hyllad cover på David Bowies Heroes var det första som duon producerade. Det positiva bemötandet resulterade i uppföljaren Molecules and Carbon som bland annat uppmärksammades av Sonic Seducer, Side-Line, Peek-a-Boo och Elektroskull.

Från Arizona lights till AnalogueTrash

På hösten 2013 gav bandet ut EP´n Arizona Lights Juggernaut Music Group som följdes av debutalbumet Xenoglossy i maj 2014. Nu tar Machinista nästa steg och blivit en del av the AnalogueTrash Records family. John och Richard har verkligen inte legat på latsidan och jag tror att vi kommer att få höra mycket av dem i framtiden.

Missa dem inte! Här kan du lyssa på dem via Spotify.

Här är deras cover på Heroes!

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2015

Musik | Wheres The MusicOm du har råkat missa det så är det musikfestival i Norrköping i helgen, Where´s the music går av stapeln den 12 till 14 februari, venue: Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Festivalen Where’s the Music? är Sveriges nya plattform för musik, förutom det är en musikfestival som pågår i tre dagar, är det också en mötesplats för svensk och internationell musikbransch.

Eventet består av två delar – En musikfestival med fokus främst på ny musik och en konferens, med inriktning mot musikbranschen. Festivalen som är publik ger både bransch och allmänhet möjlighet att upptäcka nya intressanta akter i intima klubbmiljöer men även mer etablerade akter kommer framträda. Festivalen äger rum på scener och klubbar belägna i och kring området Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Festivalen har en mycket intressant line up, bland annat kan ni se:

Machinista
Jonathan Johansson
Adam Cohen
Kite
RA
och många många fler

Be There!!

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2014
Machinista släpper EP

Foto: Daniel Roos, Studio Motljus

Svenska elektropopduon Machinista bestående av John Lindqwister och Richard Flow släpper sin första EP – Arizona Lights.

EPn kommer att följas upp med fullängdsalbummet: Xenoglossy

John och Richard började jobba med projektet Machinista i december 2012, det första resultatet av samarbetet är en cover på David Bowies Heroes. Projektet togs emot så pass bra bra att de bestämde sig för att gå vidare och ger nu alltså ut en EP på 10 spår som går att förbeställa här.

Bandet har spelat flitigt under 2013 och i år kommer de bland annat att spela ihop med PAGE(!) på 93 feet east i London den 9/3

På frågan om hur de ser på Machinistas framtid svarar Richard:
“2014 ska bli ett bra år för Machinista!
Vi har signat ett engelskt bolag som släpper vår första 10 spårs EP i mars. Strax efter det så är planen att släppa vårt debutalbum!

Utöver detta så har vi inlett ett sammarbete med ett tyskt bokningsbolag så vi hoppas på framgång i Tyskland som är stort inom elektronisk musik.

Vi kommer satsa hårt. Dels inom synth-genren men vi tror även vår musik kan nå utanför dessa ramar. Ett år fullspäckat med gigs vore toppen!”

Videon till covern på Heroes.

Machinistas bio:
John Lindqwister – Sång & text
(Har tidigare bland annat spelat med: Cat Rapes Dog, Basswood Dollies etc.)
Richard Flow – Musik
(Har tidigare bland annat spelat med: Vision Talk, Haze For Sale etc.)

Länkar:
Machinistas hemsida
Soundcloud
Facebook
instagram:machinistamusic

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 15th, 2014

https://gallery.mailchimp.com/3a6067b87a/images/MESS_FOR_PRESS_kopia.jpg

Releasen för Liars nya album ²Mess² närmar sig i snabb takt och idag kan vi avslöja albumets låtlista och albumomslag. ²Mess² blir uppföljaren till ²WIXIX² från 2012 och överraskar med bandets nya inriktning som består av en hand full extatiska och ritualiska djungel-elctrobeats.

Liars karriär har sett bandet rassla genom många genrer från punk-funk, no-wave, noise-pop, garagerock till att äntligen komma i hamn med deras exceptionella elctronica. New York-trion har äntligen hittat sig själva och har med det nya självförtroendet skapat ett musikaliskt mästerverk som toppar allt annat de tidigare har gjort.

Lyssna på den nya låten ‘Mess On A Mission’:
Soundcloud
Spotify
Youtube
Låtlista till ²Mess²
1. Mask Maker
2. Vox Tuned D.E.D.
3. I¹m No Gold
4. Pro Anti Anti
5. Can¹t Hear Well
6. Mess On A Mission
7. Darkslide
8. Boyzone
9. Dress Walker
10. Perpetual Village
11. Left Speaker Blown

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

Det nysignade syntpopbandet Future Islands som precis lade sig under 4ADs vingar släpper den 26 mars sin fjärde skiva ”Singles”. Det blir deras mest vågade och framåtsträvande material de någonsin har gjort. Med Sam Herring’s poetiska berättelser om hjärtesorg, kärlek och saknad väcks musiken till liv i samarbet med deras nyfunna kreativa producent Chris Coady som ligger bakom band som Beach House, Yeah Yeah Yeahs och Grizzly Bear.

Baltimoretrion består ut av den enigmatiska frontmannen Sam Herring, bassisten/gitarristen William Cashion och keybordisten/gitarristen Gerrit Welmers.

Låtlista till “Singles”
1. Seasons (Waiting On You)
2. Spirit
3. Sun In The Morning
4. Doves
5. Back In The Tall Grass
6. A Song For Our Grandfathers
7. Light House
8. Like The Moon
9. Fall From Grace
10. A Dream Of You And Me

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 4th, 2013

Den London-baserade duon Big Deal har valts som support för Depeche Mode under deras Europaturné! Med Malmö som första anhalt den 9 december blir det bandets första skandinaviska besök som sedan även följs upp av Göteborg, Oslo och Helsingfors.

Big Deal har blivit synonyma med den strukturerade och sparsamma men samtidigt känslomässiga gitarrpop som de visade upp på sin kritikerhyllade debut “Lights Out” från 2011. Under det senaste halvåret släppte de uppföljaren “June Gloom” som såg bandet expandera sitt sound utan att förlora något av den tidigare styrkan.

Turnédatum
9 december – Malmö Arena, Malmö
11 december – Scandinavium, Göteborg
13 december – Telenor Arena, Oslo
15 december – Hartwall Areena, Helsingfors

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 10th, 2013

Eurotix är ett nytt musikprojekt från Gävle/Sandviken som vill återinföra “popen” i synthpop. Medlemmarna Dennis Alexis Hellström (sång) och Larry Forsberg (tangenter och knappar) delar en passion för åttiotalet och duons musik är tydligt inspirerad av den tidens synthpop och eurodisco, fast med en modern touch.

“Vårt mål med Eurotix är främst att göra ett album som vi själva skulle tycka om att lyssna på. Vi gör det för kärleken till synthpop och för att ha kul. Och om andra gillar det vi gör så är det en stor bonus!”

Debutsingeln “I Plead Insanity” har precis släppts digitalt. Låten var den första Dennis och Larry spelade in tillsammans, så den har en speciellt plats i deras hjärtan. Maxisingeln innehåller även en remix av titelspåret, en Army Of Lovers-cover, samt den exklusiva B-sidan “Replay”. Stefan Gemzell har även gjort en mystisk fotovideo till låten som nu finns på YouTube:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Visserligen var det inte så länge sedan som denne chock- och industrirocksikon senast bevistade Sweden Rock Festival. Men dels blev den spelningen en braksuccé, dels fick den genomföras med en nedbantad scenshow då dekoren fastnat i Finland. Därför gör vi en “favorit i repris” och låter Rob Zombie bjuda SRF-publiken på hela sin show. Till på köpet i stämningsskapande kvällsmörker. Vill du ha en verklig helkväll i chockrockens tecken på torsdagen? I så fall rekommenderas du att gå direkt från Robs framträdande – det sista för dagen på Rock Stage – till Festival Stage där Robs gamle turnékamrat och inspirationskälla Alice Cooper tar över taktpinnen. Vem vet, vi kanske får se dem tillsammans på scen? Vi kanske också bör påpeka att detta blir enda chansen att se Rob live i Sverige denna sommar.

...