Hårdrock / metal

Av
0 Kommentarer

untitled

Den 23 September släpps nya albumet “Vapen till dom hopplösa”

Spelar live i Danmark Finland Norge Tyskland och Sverige!

12/10 – Köpenhamn, Vega

13/10 – Hamburg, Hafenklang

14/10 – Helsingborg, The Tivoli

15/10 – Lund, Mejeriet

21/10 – Karlstad, Nöjesfabriken

28/10 – Borlänge, Liljan

29/10 – Linköping, Doom Nightclub

2/11 – Helsingfors, Tavastia

4/11 – Huskvarna, Folkets Park

18/11 – Göteborg, Pustervik

19/11 – Örebro, Frimis Salonger

26/11 – Oslo, Rockefeller

29/11 – Stockholm, Vasateatern

1/12 – Borås, Borås Konstmuseum, Pussel

2/12 – Norrköping, Arbis

3/12 – Malmö, KB

9/12 – Uppsala, Katalin

17/12 – Luleå, Kulturens Hus

 

 

 

 

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 16th, 2016

bastille
Gruppen Bastille har i dagarna släppt en ny låt som kommer finnas på albumet som väntas den 9:e september. Nu har de även slagit fast sina turnédatum och däribland finns även Stockholm med! Tills Stockholm kommer de 20 November och kommer då uppträda på Hovet. Biljetter kan ni få tag på här! Biljetterna släpps den 8:de juli, så var beredda!

Försmak inför albumet är deras nya låt Good Grief;

...
Av
0 Kommentarer

Äntligen! Klassiska Slobobans med bröderna Hassling i spetsen är tillbaka. Mangeltunga punkbandet från Partille har inte spelat live på 12 år! Så det är förstås efterlängtat… De slår sig ihop med tvillingbandet Attentat och spelar tillsammans på Musikens Hus i Göteborg lördag 28 november. Tillkommer gör även nya, spännande Rome is not a town, vilket gör kvällen fulländad. Hela huset skall skaka, klackarna i taket och nya publikrekord skall slås; Adventsröjet är här!!!

– Vi försöker uppnå det vi brukar när vi spelar med Attentat. Till exempel på Sprängkullen när fansen pogade så golvet var på väg ner i huvudet på de som satt i fiket i våningen under. Murbruket lossnade och vi fick be publiken att ta det lugnt och inte hoppa så mycket, säger sångare Per Hassling i Slobobans.Slobobans Undergång

Kvällen kommer även att bjuda på gästartister, punkjockey i form av Boris The Spider och en och annan adventsklapp som överraskning. Biljetterna släpps måndagen den 31 augusti och kostar 219 kr inklusive förköp. Köp biljetter i tid, för när dessa band spelar på Musikens Hus tar biljetterna slut långt innan speldagen. Du handlar biljetter på ticnet.se eller fysiskt på Pusterviks biljetter (Järntorget, gbg) eller på Crippas Café (Kusttorget 1, gbg).
Attentat live

Attentat är i toppform, har släppt tre singlar under året, varav två varit producerade av Brit Award vinnaren Pedro Ferreira (Darkness), och i sommar var bandet på lyckad turné med japanska Electric Eel Shock. Attentat kommer att bjuda på ett juligt gig med en del ovanliga inslag varvat med sin patenterade allsångspunk. Slobobans Undergång kommer att spela ett pärlband av klassiker som ”Atomkrasch”, ”Stål & Styrka” och ”Lammkött” och dessutom spränga in ett par nyskrivna låtar.

Rome is not a town är ett ungt, nytt band från Göteborg som precis fått skivkontrakt. De flirtar både med punkens nerv och rockens nonchalans och visar upp sig med sådan självklarhet att ni kommer bli helt tagna. Musiken landar någonstans mellan senare Sonic Youth och Sleater-Kinney
och är ett måste för fans av gängliga gitarrer. Var med när det händer, och kom inte och lipa efteråt för att du missat något…

För mer info www.attentat.nu

...
Av Peter Gustafsson
0 Kommentarer
Jun 18th, 2015

1B5F24AE-480B-4288-8F06-D0883BC799DA

Ny låt/video med Refused “Dawkins Christ” från deras kommande album “Freedom” släpps de 26 Juni!

Senaste skivan “The Shape of Punk to Come” släpptes för 17 år sedan!

“Dawkins Christ” refererar till den berömda biologen vars ateist teologi har inspirerat en semi-kult som ser honom som en “messias” figur.

En ironi som delvis inspirerat till texten. Musiken drar åt film musik från Hans Zimmer och Ennio Morricone till pre-Reign in Blood Slayer!

 

 

...
Av
0 Kommentarer

Farsta - Ebba Grön - Grisen SkrikerFarsta som bland annat har medlemar från Ebba Grön och Grisen Skriker släpper sitt första album. I december 2014 kom EP´n “Kung av mörker” och nu släpper grupen som har hållit sig i replokalen några år sitt debutalbum. Releasedatumet är satt till den 15/4 2015.
I december släpptes epn Kung av mörker, lyssna gärna på Spoty här.
För kontakt etc. Besök Skiva här.

...
Av
0 Kommentarer

Luzern Raze släpper album och spelar på Riche.Stockholmbaserade Lucern Raze släpper sitt debutalbum: Stockholm One nästa vecka på PNKSLM. De har tidigare gett ut ett par singlar, “Sunshine Blues” och “Someone Like You” de komemr att fira albumreleasen på Riche i Stockholm har bandet nu delat med sig av den tredje singeln – “Stockholm Syndrome”. Albumsläppet firas med releasefest på Riche i Stockholm den 26 februari. I mars bär det av utomlands till både London och USA för att spela på Burgeramafestivalerna.

“Lyssna på Someone Like You”!

Hpll till godo med följande lilla smakprov: Someone Like You

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2014

Guldskivebelönade bandet LILLASYSTER är högaktuella med sin samlingsskiva “Tala är silver, skrika är guld” som spänner över bandets tio år långa karriär. På samlingsskivan finns en helt ny låt som är en cover på Katy Perrys monsterhit “Roar” i en version som hon nog själv önskar att hon hade gjort.

LILLASYSTER har i låten “Roar” hittat en historia om något som alla människor någon gång kommer i kontakt med i livet och det är cancer. Cancern är dock beskrivet ur ett riktigt fighterperspektiv och till sin hjälp har bandet tagit den mycket välrenommerade videoproducenten Patrik Ullaeus och modellen Frida Reutersköld, känd från tidningar som Moore och Slitz.

Det som är ovanligt med Frida Reutersköld är att hon trots sin ringa ålder är en canceröverlevare, något som också syns i videon där glamourbilder blandas med hennes egna bilder från sjukhuset.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Hardcorelegenderna framför alla andra är på intåg. På med arbetarhandskarna. Judge kommer till Stockholm!

Det hände något alldeles speciellt i New York i slutet av 80-talet. Precis när straight edge-bandet Youth Of Today tog en paus och deras trummis Mike Ferraro var förbannad. Där föddes något. Mike var arg på världen och på all kritik som bandet fått utstå, trots sitt alltigenom positiva budskap. Det var oförtjänt och orättvist i hans ögon och önskan om ett hårdare och mer provokativt band växte fram. Han var arg på glorifieringen av alkohol och droger och han var arg på sig själv.

Här föddes det skoningslösa straight edge-hardcorebandet Judge, som rörde om i grytan mer än några andra, under några magiska år där 80- mötte 90-tal. Första 7” var bara Mike ”Judge” Ferraro och tidigare Youth Of Today-kollegan, och hardcorekändisen, John ”Porcell” Porcelly. Mike skötte trummor och sång, Porcell spelade bas och gitarr. Vid inspelningen av legendariska fullängdaren ”Bringin’ It Down” tillkom Sammy Siegler på trummor och Matt Pincus på bas.

Alla genrer börjar någonstans och alla har de ett par band som betyder mer än alla andra. Och när det kommer till hardcore så är det en väldigt liten, intim hall of fame. De banden har varit byggstenarna som hardcore-scenen byggt vidare på, från 80-talet till idag. Judge är ett av de viktigaste. Och nu är de tillbaka. Efter de utsålda och bejublade amerikanska spelningarna i maj 2013 vet vi vad vi har att vänta. Äntligen.

Konsertdatum
1 maj – Stockholm, Debaser Strand

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna “special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer I Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem “de mest spännande nya band på den här planeten”. Nu är Kvelertak aktuella med sitt andra album MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Kvelertak – eller “strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

Turnédatum
24 januari – Stockholm, Debaser Medis
25 januari – Örebro, Ritz
26 januari – Norrköping, Dynamo
1 februari – Umeå, Rotundan
18 februari – Göteborg, Pustervik

Support: Spiders

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Ett av de större klassiska banden inom metalcore kommer äntligen till Sverige. Efter succén i somras på Getaway Rockfestival och för två år sedan på Peace & Love så ska Hatebreed äntligen göra klubbar i Sverige

Se till att inte missa detta tillfälle att se dem. En svettig kväll med moshpits och circlepits utlovas.

Turnédatum
13 april 2014 – Brewhouse, Göteborg
14 april 2014 – Kulturbolaget, Malmö
15 april 2014 – Tyrol, Stockholm

...