Okategoriserade

Av
0 Kommentarer

Tisdag 5 Juni spelar dom på Fryshuset i Stockholm Biljetter släpps fredag 3/11 kl 10:00

När ”A Perfect Circle” i januari i år tillkännagav att de skulle göra en USA-turné under våren, och att de jobbade på ett nytt album, var det sex år sedan de turnérade sist och tretton år sen de gav ut ett studioalbum. De tjugo konserterna, som sålde slut på några minuter, inkluderade även bandets debutspelning på anrika Hollywood Bowl. USA-turnén har sedan fortsatt på USA:s östkust under hösten.

Genom åren har bandets sättning skiftat inför varje nytt album. Sedan debutalbumet ”Mer de Noms” år 2000 har bland andra Troy Van Leeuwen från ’Queens of the Stone Age’ och James Iha från ’Smashing Pumpkins’ medverkat i gruppen. Bandets nuvarande sättning består, förutom Howerdel och Keenan, av Jeff Friedl (The Beta Machine, Devo) och Matt McJunkins (Eagles of Death Metal, The Beta Machine). Howerdel skriver musiken till gruppens låtar och Keenan texterna.

”A Perfect Circle” har tidigare turnerat i Australien och Sydamerika 2013, men det är första gången de kommer till Europa.

Bandet släppte nyligen den första singeln ”The Doomed” från sitt kommande album.

Biljetter www.shownight.se

Biljetterna släpps fredag 3/11 kl 10:00

Biljettpris: 459 kr plus serviceavgift

 

 

...
Av
0 Kommentarer

untitled

Igår kväll lanserades Kentipedia, en tidslinje som innehåller musik videor, bilder och minnen.

Kent uppmanar fansen att dela med sig av sina minnen.

https://kentipedia.se/

 

...
Av
0 Kommentarer

BH01

Besöker följande städer

13/05 Stockholm, Gröna Lund

03/06 Göteborg, Liseberg

18/06 Uddevalla, Uddevalla Solid Sound

25/06 Steinkjer (NO), Steinkjerfestivalen 

29/06 Kristiansand (NO), Quart Festival

08/07 Træna (NO), Trænafestivalen

23/07 Cartagena (ES), La Mar De Musicas

27/07 Emmaboda, Emmabodafestivalen

28/07 Skjerjehamn (No), Utkant Festival

29/07 Östersund, Storsjöyran (stumfilmskonsert)

30/07 Östersund, Storsjöyran

06/08 Ulricehamn, Uport Festival

19/08 Luleå, Musikens Makt

(Fler datum tillkommer)

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2015
Unik fotoutställning på ABBA THE MUSEUMNu bjuder på en unik fotoutställning med adrig tidigare visade bilder på ABBA.

Det är museets första separata fotouställning och man har valt att kalla den för “ABBA by Calvero”, det är den legendariska fotografen Torbjörn Calvero som ställer ut bilder från sitt samarbete med ABBA i slutet på 1970-talet.
Utsällningen öppnar torsdagen den 23 april 2015

Bilderna kommer att finnas till beskådan på ordinarie öppettider i entréplan på ABBA The Museum, Djurgårdsvägen 68 i Stockholm, under sommaren, där bilderna också kan köpas.

Alla bilder ur den numrerade fine art-serien levereras i ett exklusivt emballage samt med en nyproducerad 30-sidig fyrfärgsfolder innehållande hela den fantastiska historien om Torbjörn Calvero och hans egna ord om minnen kring fotograferingarna med ABBA. ABBA The Museums första vernissage fine art är producerat i samarbete med Torbjörn Calvero, Premium Rockshot och Link Image Art Edition.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2014

dante

Idag släpper Dante sommarsingeln Trillion, en hoppfull pop-anthem med tydliga budskap. Tidigare i maj kom låten Whitney – en hyllning till Whitney Houston – som också var avstampet på lanseringen av debutalbumet som kommer efter sommaren.

Jag ser Trillion som en glimt av klarsynthet. En bild av vad som borde förändras för att få världen till en bättre plats. Vi har haft män som dikterat och fuckat upp vår jord länge. Det är dags för en grundläggande förändring. Och enda sättet att få igång denna förändring är att alla som känner till detta uppmärksammar dessa orättvisor, och gör vad de kan för att upplysa folk om vad som händer i världen. Det är mitt och ditt ansvar. Dessutom tror jag det är viktigt att fler män är med och tar upp denna kamp. På så sett hoppas jag att denna låt kan vara inspirerande i all sin enkelhet, säger Dante.

Efter att ha blivit krönt till musikens framtid av självaste Elton John, bosatte sig Dante i London och skrev låtar med några av de allra största namnen i musikvärlden. Efter två år återvände han hem, kastade allt material i papperskorgen och spelade in ett nytt album i sin etta i Årsta utanför Stockholm. Resultatet blev självklart, direkt och uppriktigt.

Dantedantedante.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2014

shm-film

“Leave The World Behind” hade världspremiär den 12 mars på den amerikanska filmfestivalen South by South West (SXSW) i Austin, Texas, kort därefter visades filmen exklusivt på bio i över 20 länder, bl.a. på SF-Bio här i Sverige.

Från och med idag kan äntligen alla se “Leave The World Behind” när den tillgängliggörs via iTunes. Samtidigt släpps ett soundtrack som spelades in live från Masquerade Motel i LA under One Last Tour.

Soundtracket innehåller alla Swedish House Mafias singlar, låtar och exklusiva bootlegs från Daft Punk, Florence and the Machine, Steve Angello, Axwell, Sebastian Ingrosso, Dimitri Vegas och Like Mike samt många fler. Innehåller även exklusivt material som den akustiska versionen av ‘Don’t You Worry Child’, den vackra ‘Leave The World Behind’ av Lune, Discopolis ‘Falling (Committed to Sparkle Motion)’ och ‘We Come We Rave We Love’ av Axwell /\ Ingrosso.

Här ser du filmen!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2014

darin-mamma-mia

Darin är tillbaka med nya singeln ”Mamma Mia” som släpps idag. Darin har spenderat mycket tid i LA där även ”Mamma Mia” är skriven och inspelad tillsammans med Novel ”BeetGeek” Jannusi, Rachid Aziz (som även har producerat låten) och Mika ”Prophet” Guillory.

–  “Mamma Mia” handlar om att förföras och falla så djupt för någon att det nästan blir som en drog. Låten påminner mig om sommaren, både på grund av soundet och för att jag skrev den då. Det är en skön, varm och catchig sommarlåt, säger Darin.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2014

dadalifa-skidrow

DJ-duon Dada Life som gillar att överraska fortsätter att tänja på de traditionella housegränserna när de på kommande singeln samarbetar med ingen mindre än Sebastian Bach, legendarisk frontman i heavy metal-gruppen Skid Row. Dada Life-singeln Born To Rage har hittills släppts i 39 olika landsexklusiva versioner och nådde topp5-listan hos internationella trendsättarna Beatport och Hype Machine.

Born To Rage feat. Sebastian Bach är byggd på ett karakteristiskt Dada Life-sound med överdådiga och euforiska crescendos och en smittande hook i punk-rockstil. Adderandet av Bachs utmärkande sång ger Born To Rage en mer vågad dimension som förenar maffig house med klassisk rocksång.

Lyssna på låten Born To Rage feat. Sebastian Bach som släpps den 8 april.

Kolla in musikvideon här.

Nyligen blev det klart att Dada Life intar årets upplaga av Summerburst i såväl Göteborg som Stockholm. Just nu fortsätter de sin pågående Australien-turné som en del av Future Music Festival och med flera kommande spelningar i Las Vegas samt ett gig på Pacha i London den 10 maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2014

adddicted

Aviciis senaste världshit Addicted To You från debutalbumet True får sig en omvandling i alldeles unika remixer signerade några av världens mest spännande DJ-talanger på Aviciis remixpaket som nu släpps. Vi hör allt från Albin Myers kännetecknande hårdare housesound till en vågad och skräddarsydd klubbhit för dansgolvet från David Guetta. Fler namn som medverkar på samlingen är Sick Individuals, Ashley Wallbridge och Bent Collective.

Avicii själv bidrar även med ett alldeles eget spår som finns med på det kommande remixalbumet True: Avicii By Avicii som släpps den 24 mars. Lekfullt och innovativt närmar sig Avicii sin låt på nytt och visar inte bara prov på ett musikaliskt hantverk utan även en stark vilja att experimentera och utforska sin musikalitet.

Köp och lyssna på låten här!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2014

skrillex-recess

I slutet av förra veckan så fick Skrillex-fans världen över till sin stora förtjusning ta emot nyheten om att stjärnan släpper ett nytt album.

FÖRHANDSBOKA ALBUMET HÄR PÅ iTUNES OCH HÖR HELA ALBUMET RECESS VIA SKRILLEX EGEN APP “ALIEN RIDE”. ALBUMET SLÄPPS PÅ SAMTLIGA PLATTFORMAR 17 MARS.

Nyheten nådde fans redan i fredags (7/3) när Skrillex lanserade en mystisk app innehållandes en nedräknande klocka och ett alienspel av retroformat. Med start vid midnatt mellan 10/3 och 11/3 släpptes 10 låtar, en var trettioende minut, tills ett helt nytt fullängdsalbum fanns tillgängligt från den sexfaldige Grammy-vinnande artisten som har sålt över 10 miljoner singlar. Det fullständing albumet finns tillgängligt gratis nu via appen samt släpps på samtliga plattformar nästa måndag den 17 mars.

Recess (OWSLA/BigBeat/Atlantic) skrevs och spelades in i Los Angeles, Seattle, Seoul, London, Stockholm, San Fransisco och Brooklyn och innehåller samarbeten med Ragga Twins, Chance The Rapper, Diplo, Passion Pit’s vokalist Michael Angelakos samt OWSLA-stjärnskotten Kill The Noise och Alvin Risk för att nämna några.

RECESS TRACKLIST:

1. All Is Fair In Love And Brostep med Ragga Twins

2. Recess med Kill The Noise, Fatman Scoop och Michael Angelakos

3. Stranger med KillaGraham från Milo och Otis & Sam Dew

4. Try It Out (Neon Mix) med Alvin Risk

5. Coast Is Clear med Chance The Rapper och The Social Experiment

6. Dirty Vibe med Diplo, G-Dragon från Big Bang och CL från 2NE1

7. Ragga Bomb med Ragga Twins

8. Doompy Poomp

9. Fuck That

10. Ease My Mind med Niki & The Dove

11. Fire Away med Kid Harpoon

Kolla in albumet på iTunes

...