Internet

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2016

g

Hårdrocksbandet Ghost släppte nyligen sin nya EP Popestar som nästan direkt hamnade på den svenska albumtopplistan. Detta var framgång i sig, men nu har albumet faktiskt tagit sig in på den amerikanska billboard-listan Rock Chart. Dessutom har de även lyckats ta sig in på den generella listan Billboard 200. De enda som har lyckats lika bra förut av svenska band är Europe, Avicii och Ace of Base. Just nu är Ghost ute på en turné som sträcker sig från norr till söder i USA så det finns förhoppningar att detta albumet ska lyckas lika bra som deras album Meliora som hamnade på tionde plats på Billboard 200.

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 5th, 2016

Nu är Kent igång med sin avslutningsturné och det pratas hej vilt på de olika Kentforumen. Under spelningarna har det nämligen synts till en helt del kameror runt omkring scenerna. Nu har det äntligen bekräftats att det kommer en film. Per Sinding-Larsen berättade nämligen på sin instagram att det faktiskt är en Kent-film in the making.

Det kommer bli en film om Kents sista år som kommer visas i SVT. Per har tidigare gjort filmen “Så Nära Får Ingen Gå – Ett År Med Kent som kom ut 2001. Nu avvaktar vi bara datum för releasen av filmen, ser ni fram emot det?

kent

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2016

Nu har Bastille äntligen släppts sitt nya album Wild World, som är albumet de turnerar med nu. I November kommer de till Stockholm vilket ni kan läsa mer information om här tillsammans med resten av turnédatumen! Här kommer låtlistan från det nysläppta albumet som sägs vara en värdig uppföljare från deras debut. Lyssna själva och tyck till:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 3rd, 2014

mashcast
Artistconnector är stolta att förhandspresentera en helt ny teknisk plattform för webbradio, där användaren kan höra radioprogram mellan låtarna i Spotify. Den nya lösningen, för tillfället under betatestning, gör att Spotify automatiskt pausas när programmet börjar och återupptas när programmet är färdigt.

Idén till tjänsten föddes för några år sedan när Spotify tillsammans med Sveriges Radio inledde ett samarbete där delar av P3:s innehålls lades ut på Spotify. Men rättighetsbegränsningar har gjort att tjänsten inte kunnat göra allt material tillgängligt och användarna måste bygga spellistorna själv.

– Vår nya tjänst är annorlunda. Här kan användare avnjuta vilken spellista som helst, oavsett om det är inuti en app, album eller sökfunktion inne i Spotify, och när ett program börjar så stoppas Spotify automatiskt och växlar över till programmet. Spotify fortsätter sedan spellistan som vanligt när programmet är slut, säger Alexander, utvecklare på Mashcast. Alexander menar på att styrkan finns i att programmen inte behöver ligga på Spotifys servrar för att detta ska fungera, vilket ökar utbudet mycket mer än vad dagens lösningar gör.

Än så länge är tjänsten i ett tidigt stadium. Eftersom det idag är svårt att få in kapital så sker utvecklingen på fritiden. – Om inte Spotify går runt idag, så hur ska jag kunna göra det då, säger Alexander och hänvisar till den mycket tuffa branschen. Just nu kan bara inbjudna beta-testare testa tjänsten, men han hoppas på att kunna lägga upp mer innehåll i tjänsten senare.

Just nu finns bara ett fåtal “kanaler” med Ekoprogrammen och andra utvalda program från SR, men Alexander hoppas att i framtiden kunna lägga upp stöd för externa podcasts och mycket mer. Men det är mycket utveckling kvar innan tjänsten kan fungera fullt ut.

Tjänsten har fått sin logga efter det flytbälte som han använder i sin aqua jogging träning. Loggan är ingen slump då den symboliserar träningen som central källa att föda fram nya idéer och energi för att förverkliga sina innovationer. – Det är i vattnet många idéer föds och lösningar till dem kommer, avslutar Alexander.

Den som vill ansöka om beta-testning kan göra det på http://mashcast.fm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2014

pitbull

Idag presenterar Sony Music Entertainment och FIFA stolt att Pitbull gör den officiella låten till FIFA World Cup 2014 i Brasilien.

Låten heter ”We Are One (Ole Ola)” och Pitbull gör den tillsammans med ingen mindre än Jennifer Lopez och brasilianska artisten Claudia Leitte. Givetvis kan vi se fram emot ett färgsprakande och dansant uppträdande med ”We Are One (Ole Ola)” under den stora invigningsceremonin av FIFA World Cup som hålls den 12 juni på Arena de Sao Paulo.

Pitbull om sitt uppdrag:
“I’m honored to join Jennifer Lopez and Claudia Leitte at the FIFA World Cup to bring the world together. I truly believe that this great game and the power of music will help unify us, because we are best when we are one.”

”We Are One (Ole Ola)” kommer att ha världspremiär och släppas inom kort. Låten kommer också att finnas med på ”Official 2014 FIFA World Cup Album” som släpps i samband med mästerskapet. Vi ser fram emot en fantastisk fotbollssommar med Pitbull, Jennifer Lopez och Claudia Leittes ”We Are One (Ole Ola)” som soundtrack.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

En streamingtjänst med enbart elektronisk musik varvat med unika verktyg och funktioner som skulle få vilket DJ-hjärta som helst att slå några extra slag – det är Revibe – streamingtjänsten som på drygt ett år hunnit födas, lanseras i Norden och nu samarbeta med Sony Music för licensiering av relevant katalog.

Magnus Örn Berg, Johan Wallberg och Johan Bååth är inte bara listade som 2012 års hetaste digitala entreprenörer av tidningen Internetworld utan också hjärnorna bakom Revibe – en streamingtjänst för endast elektronisk musik tillgänglig både som webbtjänst och som app för iOS och Android. Efter lansering i Norden fortsätter den nischade streamingtjänsten att blomma, senast ut med Sony Musics elektroniska musikkatalog.

Det är väldigt kul att få in Sony Musics starka katalog till tjänsten. Det innebär inte bara samarbeten med väletablerade lablar som Ultra, Disco:wax och CatchyTunes, utan även grym musik från tungviktare så som Calvin Harris och Daft Punk ihop med svenska dominanter som bland andra Style of Eye och John de Sohn, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

Elektronisk musik har under de senaste åren exploderat världen över och kommer att fortsätta växa sig starkare framöver. En streamingtjänst som erbjuder ett nischat utbud i genren ihop med smarta funktioner är väldigt kul och början på något större, ett samarbete vi är glada att ingå i, säger Mark Dennis, VD på Sony Music i Sverige.

Streamingtjänst med funktion och vision
Sedan Revibe 2012 släppte sin betaversion av tjänsten i Sverige har över 20 000 användare strömmat in. Inte nog med att Revibe är först med att samla elektronisk musik på ett och samma ställe bjuder de även på unika verktyg och mixningsfunktioner integrerade i tjänsten. Bland annat finns en automixer som taktmixar övergångarna mellan spår, vilket får en spellista att låta som ett sammanhängande DJ-set. För den som vill mixa låtar manuellt finns en mixer med funktioner som även kan styras från särskild extern hårdvara tack vare MIDI-support.

Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med siktet inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2013

Elin Bergman tog i lördags hem en hedrande andraplats i Idol 2013 och karriären är redan i full gång. Hennes egenskrivna singel “The Fire” streamas just nu 100 000 gånger om dagen på Spotify. Nu är det klart att Elin för turnébokning representeras av United Stage Artist.

Norrländskan Elin Bergman kom in och rappade på sin audition i Sundsvall, till juryns stora förtjusning. Elin blev tillsammans med Kevin Walker finalist och hamnade på en andra plats i Idol 2013. Hennes egenskrivna singel “The Fire” streamas just nu 100 000 gånger om dagen på Spotify.

Vi kan med stolthet presentera att United Stage Artist nu representerar Elin Bergman för turnébokning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2013

Förra lördagen avgjordes Idol 2013. 1 635 000 TV-tittare följde finalen där Kevin Walker stod som segrare. Nu är det klart att Kevin för turnébokning representeras av United Stage Artist.

Vinnaren i Idol 2013 blev Kevin Walker, GIF Sundsvallsspelaren som under hösten charmat till sig en stor fanbas. I dagarna släpps hans debutalbum “Belong” som bland annat innehåller singeln med samma namn som gick direkt in som etta på iTunes. I samband med detta ger han sig ut på en omfattande signeringsturné.

Vi kan med stolthet presentera att United Stage Artist nu representerar Kevin Walker för turnébokning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2013

På en presskonferens i New York idag, meddelade Daniel Ek att Spotify nu har blivit gratis på alla typer av plattformar, musikfans kan nu njuta av all världens musik i både mobilen, på surfplattan och datorn helt gratis.

Daniel Ek meddelade även att Spotify, i linje med den globala expansionsstrategin, kommer att lansera 20 nya länder i Europa och Latinamerika under morgondagen, vilket betyder att Spotify kommer att finnas i 55 olika länder världen över.

Slutligen är vi stolta att meddela att rocklegenderna Led Zeppelin har gjort hela sin katalog tillgänglig på Spotify från och med idag.

Spotify expanderar dessutom och lanserar sin streamingtjänst i ytterligare 20 länder. Därmed finns Spotify i dagsläget tillgängligt i totalt 55 länder – Andorra, Österrike, Belgien, Bolivia, Bulgarien, Danmark, Cypern, Tjeckien, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Storbritannien, Argentina, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominikanska republiken, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, USA, Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Malaysia, Singapore och Taiwan.

Watch live streaming video from spotifyevents at livestream.com

...