Musikaler

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2013

Jonas Gardells “Livet är en schlager” blir musikal! Succéfilmen ”Livet är en schlager” görs om till scenmusikal av Jonas Gardell med musik av Fredrik Kempe. I de bärande rollerna ser vi Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Nyligen presenterades den stjärnspäckade och något udda ensemblen vid en presskonferens på Cirkus i Stockholm.

Musikalgudinnan Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse.

Som den transsexuella Candy Darling ser vi vår internationella musikalgigant, Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater.

En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller. Han gör rollen som Monas producent.

Jonas Helgesson, komikern och författaren till ”Ett CP-bra liv” spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig”.

Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och schlagermästaren Fredrik Kempe komponerar musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för “Fanny och Alexander” gör scenografin, och kostymerna skapas av ingen mindre än Christer Lindarw. Regiassistent är Edward af Sillén och kapellmästare Martin Östergren.

“Livet är en schlager” har premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm och biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00.

Ensemblen i “Livet är en schlager”

Huvudrollen som den schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona görs av Helen Sjöholm, en av våra mest uppskattade och efterfrågade artister, som vi tidigare sett göra huvudrollen i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, “Chess”, “My Fair Lady” och “Aniara”.

I den tunga rollen som Monas transsexuella bror Candy Darling ser vi Peter Jöback, en av Sveriges starkast lysande stjärnor och största musikalexporter någonsin. Han har senast spelat huvudrollen i “Phantom of the Opera” i London’s West End och på Broadway.

Jonas Helgesson gör rollen som den talangfulla och cp-skadade musikern David, som Mona jobbar för. Jonas Helgesson är författare, föreläsare och standup-komiker. Han har bland annat skrivit uppmärksammade boken “Grabben i kuvösen bredvid”. Nu gör han musikaldebut i “Livet är en schlager”.

Rollen som Monas schlagertokiga man Bosse görs av den älskade och prisbelönta komikern Johan Glans. Vid sidan av sina standup-turnéer har han bland annat spelat i den hyllade musikalkomedin “Spamalot”.

I rollen som schlagerdivan Sabina ser vi Frida Westerdahl. Hon har tidigare bland annat spelat i musikalerna “Sommarnattens leende” och “De tre musketörerna” på Stockholms Stadsteater.

Måns Möller, en av våra mest framträdande komiker på såväl tv som scen, gör i “Livet är en schlager” musikaldebut. Han gör rollen som skivbolagsproducenten Tony Borg, som plötsligt dyker upp vid Monas sida.

Katarina Ewerlöf gör rollerna som Samhall-föreståndare och tv-producent för Melodifestivalen. Det blir hennes andra runda i “Livet är en schlager” då hon är den enda i ensemblen som var med också i filmversionen från år 2000.

My Holmsten gör rollen som programledare för Melodifestivalen. Hon spelade huvudrollen i Jonas Gardells ”Människor i solen”, mot bland annat Sif Ruud och Johan Ulveson, som spelade 125 utsålda hus på Dramaten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2013

Musikalstjärnan Peter Jöback, Norges nya förbundskapten i fotboll, tonårstjejerna från Moodyssons nya film, den norska historikern Hans Olav Lahlum och Veronica Maggio med nytt album. Så blir fredagens Skavlan.

Peter Jöback är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika musikalartist, med stora framgångar både i Sverige och utomlands. Tidigare i år stod han på Broadway, i höst är han aktuell på Stockholms Stadsteater med huvudrollen i Sweeney Todd och

2011 släppte Veronica Maggio albumet “Satan i gatan” och det blev snabbt ett av årets mest sålda. Nyss släppte hon sitt fjärde album ”Handen i fickan fast jag bryr mig” och på fredag spelar hon i Skavlan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Den 26 och 27 september håller den New York- och Stockholmsbaserade sångerskan och skådespelerskan Olivia Stevens föreställningen ”Dröm en liten dröm om mig” på Victoriateatern i Malmö. Föreställningen är Olivia Stevens musikaliska berättelse om hennes år som artist i New York och Europa. Här framförs oförglömliga sånger av Frank Sinatra, Edith Piaf, Zarah Leander och Fred Astaire. Historien utspelar sig i en 16 kvadratmeter stor lägenhet på Manhattan via Carnegie Hall för att slutligen landa i kärlekens stad Paris.

I Malmö hade jag mitt stora genombrott som Sally Bowles i Cabaret. Jag har även spelat Anita i West Side Story och spelat för slutsålda hus med mina egna föreställningar Romance, Passion och Zarah Leander här. Dessutom var Teaterhögskolan i Malmö en del av min utbildning. Det känns oerhört stort att vara tillbaka i den stad som har betytt så mycket för mig och min karriär, säger Olivia Stevens.

Dröm en liten dröm om mig är en varm berättelse om att hitta en plats där man känner sig hemma. Olivia Stevens delar med sig av iakttagelser, kulturskillnader och möten i livet där sånger från Hollywoods glansdagar förstärker och ramar in berättelsen. Pianisten Bjarne Löwdin sticker till lite skvaller när tillfället ges liksom agerar stand-in för de olika figurerna i föreställningen.

Datum: 26 september samt 27 september
Tid: Insläpp kl. 19:00. Föreställningen börjar kl. 19:30
Var: Victoriateatern, Malmö
Pris: 260 kr (i biljettpriset ingår 20 kr garderobsavgift)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 24th, 2013

Nyligen tilldelades skådespelaren och sångaren Jonas Nerbe pris för bästa artisteri i Amerikas största teaterfestival New York Fringe International Festival. Nu har en Broadway-producent fått upp ögonen för Jonas.

Genombrottet kommer till stor del tack vare succén av hans uppsättning av ”William”- musikalen om William Shakespeare i New York. Jonas uppsättning rosades av både press och publik. Det gav honom ett pris för bästa artisteri på New York Fringe International Festival. I hård konkurrens med 187 pjäser och ca 1000 andra artister som medverkade på festivalen i augusti.

De diskuterar just nu en spelperiod på Broadway för Shakespeare-uppsättningen ”William”- musikalen om William Shakespeare. Jonas blev också precis inbjuden att sjunga utdrag ur “William” med symfoniorkester på Shakespearefestivalen i Boston i slutet på februari 2014.

Ja, det ska bli kul. Jag är sugen på att spela vår musikal av Shakespeare igen som blivit så uppskattade och uppskriven. Den är så jävla bra, säger Jonas Nerbe.

Vi lägger dessutom just nu en Europa- och Nordamerika-turné för nästa år. 2014 skulle Shakespeare blivit 450 år, så vi är helt rätt i tid, fortsätter Jonas.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2013

Den svenska musikalstjärnan Peter Jöback uppträder ikväll som den första svenska artisten någonsin på den årliga amerikanska teatergalan Tony Awards. Detta är en del av galans uppmärksammande av att “Fantomen på operan” i år firar 25 år på Broadway i New York. Jöback framför under galan det berömda titelspåret “The phantom of the opera” på Radio City Music Hall.

“Det är helt fantastiskt. Det här är ju världens största teatergala och det ska bli hur kul som helst att få vara en del av den i år”, säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.’

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2013

Senast Peter spelade in en musikalskiva var 1997 då ”Personliga val” blev en av det årets bäst säljande skivor och Peter blev Grammisnominerad till årets artist. Med senaste årets succéer på musikalscenen ger nu Peter ut en ny skiva i denna genre där han en gång började sin artistiska bana.

Den 29 april gjorde Peter Jöback en historisk Broadway-premiär i en av musikalvärldens största huvudroller, som Phantom i 25-årsjubilerande ”The Phantom of the Opera” på The Majestic Theatre på Broadway NYC. Hans bejublade tolkning av rollen i Londons West End förra året har tagit honom till musikalvärldens mekka, Broadway.

I september är han åter i Sverige och drar då igång sin publik- och kritikerrosade föreställning ”I Love Musicals” på en ny arenaturné med undertiteln ”The Broadway edition” och två veckor innan turnéstart, kommer ”I Love Musicals – the album”.

När Peter drog igång detta scenprojekt förra året var det med en storslagenhet som sällan skådats och samma inställning har gällt när dessa 14 låtar överförts till skiva!

I Rixmixningsverkets studio på Skeppsholmen har Peter tillsammans med Stockholm Sinfonietta spelat in de största sångerna från THE PHANTOM OF THE OPERA, JESUS CHRIST SUPERSTAR, SWEENEY TODD, MISS SAIGON, CHESS, WITCHES OF EASTWICK, KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA och många fler.

38 musiker i en studio under ledning av dirigenten maestro David White. I kontrollrummet fanns Fredrik Kempe, Dan Sundquist, Bernard Löhr och Linn Fijal. Sånger som “Music of The Night”, “Come What May”, “Gethsemane”, “Why God, Why?”, “Sunset Boulevard”, “Luck be a Lady” och en och annan överraskning finns med på detta storslagna album. Katy Treharne och Ma-Anne Dionisio som gästade Peter på förra årets turné, förgyller skivan med sina fantastiska röster.

”I Love Musicals – The Album” är en exklusiv inspelning av musikalklassiker i lyxförpackning och Peter Jöback i högform.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2013

Jonas Gardell skriver manus och sångtexter och Fredrik Kempe komponerar den nyskrivna musiken när den populära svenska filmklassikern ”Livet är en schlager” blir musikal.

Fredrik och jag har I hemlighet hållit på i flera år och gjort musikal av ”Livet är en schlager”, säger Jonas Gardell, och hela tiden har vi drömt att Helen Sjöholm skulle göra huvudrollen. Och så tackar hon JA!

Huvudrollen som den schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona görs av Helen Sjöholm. Ett första smakprov från musikalen ”Som skapta för varann” gavs tidigare i veckan i ”En helkväll med Jonas Gardell” som sändes på SVT.

Filmen om den schlagertokiga Mona, den CP-skadade David (som skriver en låt till Melodifestivalen), hennes bror, transan Candy Darling och hennes fyra döttrar Kikki, Carola, Lena Ph och Anna Book hade premiär 2000 med manus av Jonas Gardell och regi av Susanne Bier.

Musikalen ”Livet är en schlager” produceras av Villman Produktion och Lifeline Management och får premiär hösten 2014.

Mer information om musikalen ”Livet är en schlager” kommer att presenteras under året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2013

Om en månad flyttar Peter Jöback till New York för att göra sin Broadway-debut i titelrollen i The Phantom of the Opera. I lördags kunde vi se Peter Jöback göra ett bejublat framträdande med ”Music of the Night” från musikalen i Melodifestivalen. Till hösten återvänder han till Sverige för att då ta sin publik- och kritikerrosade föreställning I Love Musicals på en andra turnéomgång under temat ”The Broadway Edition”. Precis som i höstas tar han med Stockholm Sinfonietta och stjärnsolister från Broadway och West End.

Det blir stor turnépremiär för årets I Love Musicals i Fjällräven Center i Örnsköldsvik den 27 september, följt av ytterligare sex arenakonserter. Biljetterna släpps onsdag den 6 mars.

När Peter Jöback drog igång ”I Love Musicals”-turnén förra året var det med en storslagenhet som sällan skådats. De bästa låtarna från de största musikalerna, nummer som hans hjärta känner innan och utan, framfördes och hyllningarna lät sig inte vänta. ”Det går förmodligen inte att göra en mer kärleksfull hyllning till musikalgenren” skrev Aftonbladet och Expressen lät oss veta att ”Peter är en av världens bästa musikalartister”. Även Göteborgs-Posten, Sydsvenskan och DN gav I Love Musicals betyg 4 och Skånskan gav full pott! Precis som förra gången kommer Peter att bjuda på en exklusiv och stämningsfull konsert med det bästa ur världens musikaler i lyxförpackning!

Turnédatnum
27.9 Örnsköldsvik Fjällräven Center
28.9 Luleå Coop Arena
4.10 Göteborg Scandinavium
5.10 Halmstad Halmstads Arena
10.10 Linköping Cloetta Center
11.10 Malmö Malmö Arena
12.10 Stockholm Ericsson Globe

Som medlem hos Tele2, Comviq och Coop kan du köpa dina biljetter innan det officiella biljettsläppet. Förköpet pågår nu till onsdag 6 mars kl 09.00. Ordinarie biljettsläpp startar den 6 mars kl 09.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2013

Mikael Samuelson, känd som Fantomen på Operan, kommer tillbaka till musikalscenen som dragshowartisten Albin/Za Za i GöteborgsOperans uppsättning av La Cage Aux Folles. Hans make Georges, görs av folkkäre Hans Josefsson.

Mikael Samuelson fick sitt stora genombrott med över tusen föreställningar i Fantomen på Operan på Oscarsteatern, där den spelades1989 -1995. Efter det har han gjort ett flertal roller på musikal- och teaterscener – på senare tid bland annat Jekyll & Hyde på Chinateatern. Han är också verksam som romans- och vissångare. På 1990-talet spelade han redarsonen Rolf Dahlén i tv-serien Rederiet. För sina prestationer inom sång, musik och teater har han fått ta emot många fina priser, bland annat Svenska Dagbladets operapris och Guldmasken.

Hans Josefsson har varit verksam som sångare på Stora Teatern och GöteborgsOperan sedan 1970-talet. Bland alla roller kan nämnas Chefone i Aniara, Frank i Läderlappen, Daland i Den flygande holländaren, Scarpia i Tosca, Crespel i Hoffmanns äventyr, Dr Bartolo i Figaros bröllop, Värdshusvärden Thénardier i Les Misérables. Han har även stått för idé, manus, regi och varit tomtefar i GöteborgsOperans Jultrad-i-ton sedan 1995. Känd för tv-publiken blev han för sin tolkning av Ernst Rolf. Han har varit engagerad vid ett flertal musikal- och operascener i Norden samt operascener i Italien.

I övriga roller ser vi bland andra: Monica Einarson (Jacqueline), Lars Väringer (Eduardo Dindon)och Susanne Barklund (Marie Dindon).

GöteborgsOperans La Cage Aux Folles görs i samarbete med Oscarsteatern där den hade premiär i regi av Peter Dalle hösten 2012. Den regisseras av Bo Hermansson som lägger nya perspektiv på den ursprungliga uppsättningen. Scenografen Roland Söderberg anpassar den till en större scen. Det blir än fler cagelles i ensemblen och fler musiker i orkesterdiket. Dirigent: Nick Davies.

La Cage Aux Folles utspelar sig i glamorösa Saint Tropez. Musikalen är fylld av gränslös kärlek, värme och humor och storslagna shownummer men är också en gripande berättelse om fördomar, att stå upp för sig själv och för allas rätt att vara den man är.

Biljettsläpp måndag 4 mars kl 12.00.

Premiär 7 september 2013, 74 föreställningar till och med 9 mars 2014. Framförs på svenska.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2013

Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att Peter Jöback i vår kommer att stå på scenen på Broadway i New York!

Efter att ha triumferat i titelrollen som ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End förra året får Peter ta på sig masken igen – denna gång på än mer klassisk mark: Broadway New York.

I år firar Broadway-versionen av musikalen 25 år och i den jubileumsföreställning som gick av stapeln i lördags var Peter en av fyra Phantoms som överraskade den specialinbjudna publiken i en grandios final. Där presenterades det också att näste Phantom där blir svensk; Peter Jöback får detta unika uppdrag på The Majestic Theatre i Broadway, New York .
Han blir dessutom den förste europé som innehaft rollen på Broadway sedan Michael Crawford gjorde den förste Phantom för 25 år sedan.

Det är en stor ära för mig att få spela Phantom på Broadway, säger Peter.
Kan inte tänka mig en bättre roll att göra min Broadway-debut med! Att dessutom få göra den under 25-årsjubiléet känns riktigt stort.

2012 var ett magnifikt år för Peter Jöback som startade med TV-serien ”Med hjärtat som insats” på SVT, ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End till jublande press och stående publikovationer. Sedan följde publiksuccén och den enormt hyllade arenaturnén ”I Love Musicals” under hösten.

Till julen toppade Peter med jubileumsutgåvan av hans klassiska julskiva ”Jag kommer hem igen till jul” som hade 8 (!) miljoner streams på Spotify i december! Albumtiteln blev också titeln på Peters första bok som kom i november där han tillsammans med Lena Katarina Swanberg berättade om julskivan som katalysator i hans egen livsresa.

Nu skriver vi 2013 och ett nytt fantastiskt år ligger framför Peter som just är på väg hem från jubiléet i New York.
I början av april återvänder han för repetitioner och den 29 april gör han sin Broadway-debut och spelar fram till slutet av augusti.

...