House / Electronic

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 28th, 2016

Det kan ju inte finnas någon som har missat stjärnskottet Lukas Grahams superhit 7 years och senare hans senare släppta populära låtar så som Mama said. En stor artist i Danmark som tog steget och erövrade världen med hans relokerbara texter och sin härliga livsglädje som syns tydligt på scenen. Han säger själv: “What I can do is to make you laugh, dance, and cry within 60 minutes of a show, if you let me. It´s a mix of poorer musical styles. We get down and dirty, and we talk about all the little things.” (Källa: http://www.lukasgraham.com)

Det låter ju inte direkt som något man vill missa, eller vad säger ni?  Efter deras gigg på Bråvalla har de nu uttalat att de kommer till Sverige igen. Det blir två tillfällen man kan lyckas se dem. Biljetterna släpptes den 21:a september, så in och kolla direkt!

29 Mars – Annexet i Stockholm

31 Mars – Baltiska Hallen i Malmö

graham

 

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 4th, 2016

För ett par veckor sedan släppte M.I.A. första singeln från det kommande albumet AIM, nämligen låten “Go Off”, som hon producerat tillsammans med Skrillex och Blaqstar. Videon till nysläppta låten han hon regisserat själv.

Här är låten:

M.I.A har även meddelat att albumet som planeras släppas den 9 september och är hennes femte album antagligen blir det sista hon släpper. Så håll utkik!

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2016

Way out West-festivalen har drabbats av många tunga avhopp den senaste tiden, med namn så som Haim och The Avalanches för att nämna några. Men nu har en stor stjärna bekräftat hennes närvaro. Zara Larsson kommer spela på fredagen på scenen i Slottsskogen. Ryktena om att Zara Larsson kommer släppa ett album efter sommaren florerar och kanske får man höra något nytt på uppträdandet?

Way Out West är en festival i Göteborg, den sker 11 – 13 augusti och andra band som kommer närvara är bland andra Jamie XX, Sia, Massive Attack etc. Klicka in här för mer information om festivalen!

zara

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2016

ingross

Superduon Axwell och Ingrosso har i veckorna släppt en ny singel ” Thinking about you”, lyssna här! En låt som kommer funka riktigt bra i sommar på uteserveringarna bland svettiga och solbrända dansande kroppar. Det är en ny tappning av duon som presenteras då det är en något lugnare musik. Efter duon lämnade Swedish House Mafia trodde nog ingen att det skulle gå lika bra för dem som det gjorde i trion. Men ryktet säger att de faktiskt trumfar SHM redan nu efter albumet “Something new”.

Spelningar 2016: 

Ons 06 jul 2016 17:00            Ibiza, Spanien, Ushuaia Ibiza Beach Hotel
Lör 09 jul 2016 12:00             Milton Keynes, Storbritannien, National Bowl
22 – 25 jul 2016                        Nizhny Novgorod, Ryssland, Bolshoe Kozino
03 – 07 aug 2016                      Skanderborg, Danmark, Dyrehaven
04 – 06 aug 2016                      Pärnu, Estland, Parnu Beach
04 – 05 aug 2016                      Pärnu, Estland, Parnu Beach
05 – 06 aug 2016                      Helsingfors, Finland, Kyläsaari/Kalasatama
25 – 28 aug 2016                      Halton, Storbritannien, Daresbury Estate

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2016

rymden

Nu har äntligen Panda da Panda kommit med nytt album som heter så mycket som “Den inre rymden, som är den del som ligger innanför månens bana” Ni kan lyssna på det här!

Låtlista:
1. Så det känns                    3:20
2. Kylskåpet                         3:11
3. Koko (feat. Dr. Alban)   3:05
4. D va najs                          3:01
5. Eremit                               3:17
6. Omochom                        3:10
7. Hemma nu                       3:12
8. Och ibland                       3:24
9. Dö ung gammal              3:11
10. Fan va sjugt                   3:05

 

Spelningar:

Monday 25 July 2016 – Sunday 31 July 2016 – Emmabodafestivalen 2016

Wednesday 03 August 2016 – Saturday 06 August 2016 – U-port Musikweekend 2016, Ulricehamn, Sweden

...
Av
0 Kommentarer

To Lo spelar i Stockholm den femtonde april 2015Tove Lo är nu beredd att återuppta sin inställda europaturne, den 30 mars spelar Tove i London sedan kommer hon via Amsterdam (6/4), Paris (7/4), Berlin Postbahnhof (9/4), Bryssel, Orangerie (11/4) Köpenhamn, Vega (13/4) och Oslo, Rockefeller (14/4) äntligen till Debaser i Stockholm den 15/4 och spelar på Debaser Medis. Biljetterna släpps klockan 9.00 den 18 februari.

Tove har haft ett framgångsrikt år, bland annat med 4,4 miljoner sålda singlar på iTunes och 300 miljoner streams på Spotify. 3 av Toves singlar ligger just nu på Billboard hot 100, något som i sammanhanget är helt unikt!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

“Given my love of Brasilian music, parties and football it is no surprise that with World Cup happening this year I want to share that love by providing a soundtrack for the summer, based on Brasilian music”– Fatboy Slim

fatboy-slim-vm2014

Fatboy Slim, en av tidernas största DJ är tillbaka med kommande albumet ”Fatboy Slim presentes Bem Brasil” som släpps den 26 maj. Albumet innehåller nytt material med klassiska brasilianska rytmer och remixer av bl a DJ Fresh, Gregor Salto, Psychemagik, Eats Everything, Dimitri Vegas & Like Mike och många fler.

Fatboy Slim har en stark koppling till VM då han med start i Japan och Sydkorea år 2002 har uppträtt live som support för det engelska laget. Sedan dess har han även uppträtt för engelska fans i Portugal under EM 2004 och VM i Sydafrika 2010.

Förra året släppte han världshiten “Eat, Sleep, Rave, Repeat” som inte enbart blev stor på klubbscenen utan också en livsstil för den nya generationen av “Ravers”. Hans senaste album “Here Lies Love” släpptes 2010 och var ett samarbete med David Byrne.

Fatboy Slim är den enda dansakten i Brasilien att nå rekord med över 350 000 personer som såg honom uppträda live på Flamingo beach i Rio. Nu är han redo att sätta nytt rekord med hela sex dagars karneval turné lagom till VM i Brasilien.

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 28th, 2014

SHM-leavetheworldbehind

Gör dig redo för de sista laddade ögonblicken med globala musiksensationen Swedish House Mafia i årets mest efterlängtade musikdokumentär. LEAVE THE WORLD BEHIND kommer att visas exklusivt på SF Bio måndagen den 17 mars i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Luleå, Umeå, Karlstad, Örebro, Gävle, Västerås, Norrköping, Linköping, Jönköping, Växjö, Helsingborg, Lund och Sundsvall. Biljetterna släpps via SF:s Bioklubb den 4 mars och till övriga den 5 mars. Biljetterna kan köpas i biografernas biljettkassor eller på sf.se där det också finns mer information.

Häpnadsväckande liveögonblick, mycket skratt och djupa dalar, LEAVE THE WORLD BEHIND följer den framgångsrika gruppen Swedish House Mafia när de beslutar sig för att avsluta gruppen för att rädda sin vänskap. Grammisvinnande regissören Christian Larson (Take One, Valtari) fångar deras sista världsturné, vilken blev världens genom tiderna största turné inom elektronisk dansmusik med över 1.000.000 sålda biljetter – på bara en vecka.

Publiken kommer att ges en extrem ”nära inpå-upplevelse” när Larson visar en ärlig, rå och känslosam bild av trion under gruppens sista kapitel som elektronisk dansmusiks största.

–  Jag blev inbjuden att som filmare åka med och dokumentera bandet på deras sista turné. Jag såg det som en unik chans att porträttera ett popkulturellt fenomen i form av gigantiska arenor med dansande publik, men också en chans att få inblick i en fängslande berättelse om långvarig vänskap mellan tre killar som på sätt och vis fick ett slut under tiden vi filmade, berättar regissören Christian Larson.

Filmen är officiellt antagen till den välrenommerade amerikanska filmfestivalen South by South West (SXSW) i Austin, Texas, där den har världspremiär den 12 mars, bara dagar innan den visas på biografer i Sverige.

Swedish House Mafia har sålt över 1,7 miljoner album världen över. Deras mest säljande singel, Don’t You Worry Child, har visats över 160 miljoner gånger på VEVO/Youtube och sålt nära sex miljoner singlar världen över. Singeln blev också nummer #1 på iTunes i fler än 45 länder världen över inklusive Storbritannien. Gruppen var den första inom elektronisk dansmusik att spela som huvudakt på världsberömda arenan Madison Square Garden i New York City. Biljetter till konserten sålde slut på bara 9 minuter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

afterdancearty

Den 8 mars förvandlas återigen GöteborgsOperans foajé till dansklubb med livemusik och dj. Denna gång med bland andra den internationellt hyllade duon Midaircondo på scenen. After Dance Party, som har fri entré, drar igång direkt efter världspremiären av Spirit.

Bakom skivspelaren har vi ingen mindre än Ost-David, Göteborgs-dj som bland annat kör Feed the HorseJazzhuset i Göteborg. Live på scenen står Midaircondo med rötterna i avant-garde ljudkonst, electronica, jazz och melankolisk pop. Duon är känd för sina improviserade och mycket visuella konserter med en mix av akustiska instrument, sång, elektronika och video. Sedan starten 2003 har duon, som turnerat världen runt och släppt tre album.

För att öka på partystämningen ytterligare intar ÖFA:DANCEOKE GöteborgsOperan. ÖFA: är ett 10-årsjubilerande kollektiv med 23 medlemmar från en rad olika yrkesbakgrunder. ÖFA: DANCEOKE är nästan som karaoke, fast i stället för att sjunga ensam dansar vi tillsammans. 2013 var ÖFA: DANCEOKE förband till The Knife och i mellandagarna kunde Sverige göra ÖFA: DANCEOKE i Musikhjälpen.

Kvällens program:

18.00 Spirit – världspremiär Spirit – dansprogram av Sidi Larbi Cherkaoui och Saburo Teshigawara. Stora scenen.
21.00 DJ Ost-David
21.30 Live: Midaircondo
22.30 ÖFA:DANCEOKE
22.50-01.00 DJ Ost-David

Åldersgräns på After Dance Party: 18 år

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2014

Den tvåfaldigt Grammy-nominerade svenska DJ-stjärnan Avicii har skördat stora framgångar världen över med sitt debutalbum True som släpptes i september förra året. Den 24 mars släpps Aviciis remixalbum på det hyllade egna albumet True – ett album med egna omarbetningar av sina originallåtar.

Avicii befäste sin status som en av musikvärldens starkast lysande stjärnor med singeln Wake Me Up som i Storbritannien var den snabbast säljande singeln 2013 och som även toppade listorna i 84 länder, samt med framgångarna i form av topp10-singlarna You Make Me och Hey Brother.

Med nya tag 2014 är Avicii inställd på att släppa en helt ny kontextualiserad version av True som ger albumet nytt liv. På True: Avicii by Avicii närmar sig DJ-stjärnan sina låtar på ett helt nytt sätt, där han lekfullt skapar ett innovativt format som inte bara visar prov på ett musikaliskt hantverk utan även en stark vilja att experimentera och utforska sin musikalitet.

Aviciis remixalbum True: Avicii by Avicii släpps den 24 mars.

...