Hiphop / rap

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 28th, 2016

Det kan ju inte finnas någon som har missat stjärnskottet Lukas Grahams superhit 7 years och senare hans senare släppta populära låtar så som Mama said. En stor artist i Danmark som tog steget och erövrade världen med hans relokerbara texter och sin härliga livsglädje som syns tydligt på scenen. Han säger själv: “What I can do is to make you laugh, dance, and cry within 60 minutes of a show, if you let me. It´s a mix of poorer musical styles. We get down and dirty, and we talk about all the little things.” (Källa: http://www.lukasgraham.com)

Det låter ju inte direkt som något man vill missa, eller vad säger ni?  Efter deras gigg på Bråvalla har de nu uttalat att de kommer till Sverige igen. Det blir två tillfällen man kan lyckas se dem. Biljetterna släpptes den 21:a september, så in och kolla direkt!

29 Mars – Annexet i Stockholm

31 Mars – Baltiska Hallen i Malmö

graham

 

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 4th, 2016

För ett par veckor sedan släppte M.I.A. första singeln från det kommande albumet AIM, nämligen låten “Go Off”, som hon producerat tillsammans med Skrillex och Blaqstar. Videon till nysläppta låten han hon regisserat själv.

Här är låten:

M.I.A har även meddelat att albumet som planeras släppas den 9 september och är hennes femte album antagligen blir det sista hon släpper. Så håll utkik!

 

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2014

liariliar

“He’s just getting warmed up, but this kid is the future.” Pharell Williams

“Playing with Cris is like drinking water. It just flows.” Wyclef Jean

Cris Cab, det 21-årige stjärnskottet från Miami är aktuell med albumet ”Where I Belong” som släpps den 7 April. Nu i veckan, den 26-27 mars, kommer han till Sverige för ett promotionbesök och uppträder på “NRJ Hälsar På Örebro”.

Cris Cab blev upptäckt som 15-åring av Pharrell Williams och har samarbetat med artister som Wyclef Jean, T-Pain och Gym Class Heroes. Pharrell har även producerat och lånat ut sin stämma till första singeln “Liar Liar” från det kommande albumet.

Liar Liar” har redan nått stora framgångar och spås bli vårens stora hit. Singeln klättrar stadigt på listorna i Europa och är denna vecka #12 på europeiska radiolistan. I Holland har singeln redan certifierats guld och är i Tyskland topp 5 på radiolistan för fjärde veckan i rad. Musikvideon till “Liar, Liar” har nu över 7 miljoner visningar på Youtube.

 “This album is the culmination of two years worth of my best songs.  This project is coming of age story.  It’s about relationships, falling in love, heartbreak and getting back up again.” – Cris Cab

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

austin_mahone

17 årige Austin Mahone är äntligen tillbaka med en ny singel ”Mmm Yeah (Feat. Pitbull)”. Soundet är som gjort för klubben och Pitbull’s inhopp höjer intensiteten ytterligare några snäpp. ”Mmm Yeah” är ett smakprov från debutalbumet Senior Year som är planerat att släppas i vår. Fansen har väntat på en ny singel sedan låten ”Banga! Banga!” som släpptes i november. Den nya låten är skriven av Austin tillsammans med Pitbull, Alex Schwartz, Joe Khajadourian, William Lobban-Bean, Ethan Lowery, Lamar Mahone, Keith Mayberry, Craig Simpkins och Lidell Townsell. Pitbull har tidigare arbetat med Shakira, Christina Aguilera, T-Pain, Jennifer Lopez, Usher och Enrique Iglesias för att nämna några.

Austin har i dag över 7 miljoner fans på Facebook och 4,5 miljoner Twitter-följare. Förra årets singel “What About Love” nådde högt på listorna i flertalet länder, bl.a. USA och Billboard Top 100. Efter förra årets MTV EMA’s i Amsterdam kan han nu även titulera sig vinnare av utmärkelsen Best Push.

Inom kort kommer en lyrics video till låten och redan nu går det att lyssna på den på Spotify: Austin Mahone – Mmm Yeah

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2014

petter-borjan-pa-all

Onsdagen 12 mars bryter Petter återigen ny mark för svensk hiphop. För första gången någonsin arrangeras en hiphopkonsert på Kungliga Operan i Stockholm. Petter, Sleepy och flera gästartister kommer framföra Petters hyllade album “Början på allt” och konserten blir kronan på verket efter ett synnerligen produktivt och framgångsrikt år för Petter. Petter är just nu aktuell med singeln “Natt och dag”.

När Petter släppte sitt senaste album “Början på allt” våren 2013 var tanken att det skulle leva länge med en lång turné och en pampig avrundning. Onsdagen 12 mars är det så dags för Petter att avsluta sitt framgångsrika år med en historisk spelning ­ den första hiphopkonserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm.

Jag har länge haft en mastodontkonsert i sikte med “Början på allt” och det känns svinfett att kunna avsluta arbetet med skivan på Kungliga Operan, säger Petter.

Under konserten kommer publiken få uppleva hela skivan “Början på allt” från början till slut. Petter kommer backas upp av ett stort liveband och det bjuds dessutom på gästartister och överraskningar.

– “Början på allt”:s producenter Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus “Filthy” Lidehäll har gjort en skiva som är väldigt passande att framföra med ett liveband och vi har haft otroligt kul under turnén 2013. Det är väldigt inspirerande att få sätta upp den stora avslutningsshowen på Kungliga Operan, säger Patrik “Sleepy” Elofsson.

2013 var ett av Petters mest produktiva år någonsin. Under våren släppte han sitt nionde album “Början på allt”, som bland annat resulterade i hela fem singelsläpp och hits som “Håll om mig”, “King”, “Tills döden skiljer oss åt” och den nu aktuella “Natt & dag”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 15th, 2014

18 januari – Göteborg, P3 Guld
7 februari – Stockholm, Fasching
13 februari – Åre, Bygget
14 februari – Sälen, HC Nightclub
15 februari – Lund, Mejeriet
7 mars – Norrköping, Puls Nattklubb
14 mars – Linköping, Backstage
15 mars – Luleå, Minus 30 grader
22 mars – Malmö, Babel
2 maj – Örebro, Frimis
Fler datum tillkommer

Grammis och P3 guld-nominerade Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers ger sig ut på turné. Redan på lördag tar turnén avstamp med ett framträdande på P3 guld-galan.

LINDA PIRA
Om man slår ihop 2013 års alla superlativ som östs över Linda Pira till en hög så når vi med lätthet toppen av Mount Everest. Med The Salazar Brothers och Redline i ryggen tar hon den svenska hiphopen till nya jaktmarker där hon fäller allt vilt med några sjuka rim. Lyssna på ”Bang Bang” och låt ryggraden vika sig som den aldrig gjort förr. Under hösten sände SVT Play dokumentärserien ”Linda Pira – som du inte visste om”.
Linda Piras debut-EP som släpptes 2013 ”Matriarken” har hyl- lats av en enig kritikerkår och kammade hem tre Grammis- nomineringar: Årets nykomling, Årets artist och Årets Hiphop/ soul – med all rätt! Singlarna ”Knäpper mina fingrar” och ”Eld blir glöd” har båda gått varma på radion.

STOR
När Stors andra album ”Nya Skolans Ledare” kom 2009 skrevs den svenska rapkartan om omedelbart. 2013 släpptes ”Shere Khan XIII” med låtar som ”Stolthet” och just ”Rom & Kush”. Stor är Gram- mis-nominerad i tre kategorier Årets album, Årets textförfattare och Årets hiphop/soul. Han har också kammat hem en P3 Guld-nominering för Årets hiphop/soul.

THE SALAZAR BROTHERS
Som en institution inom den svenska hiphopen har The Salazar Brothers enormt stor cred. Från de tidiga åren med Latin Kings via grundandet av viktiga Redline Records vidare till producentstolen har de både skapat historia och blivit Grammis-vinnare. The Salazar Brothers jobbar även som Dj’s, driver förlag, skivbolag och studio. De är en av de viktigaste kuggarna i svenskt musikliv. I år är Masse nominerad till en Grammis för Årets kompositör, och Masse och Salla är tillsammans nominerade som Årets producent.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

Angel Haze läckte själv debutalbumet Dirty Gold på Twitter med orden ”So sorry to Island/Republic Records, but fuck you” och därmed flyttades det amerikanska releasedatumet fram till den 30 december. De svenska fansen får hålla ut till den 13 januari.

På albumet, som fått 4/5 i betyg av The Guardian, visar Angel upp sig som rappare, sångerska och låtskrivare. Dirty Gold har producerats i samarbete med Markus Dravs (Björk, Arcade Fire, Coldplay), Mike Dean (Kanye West), Greg Kurstin (Lily Allen) och Malay (Frank Ocean). Sia, som är albumets enda gästartist, medverkar på spåret ”Battle Cry” där hon tillsammans med Angel även skrivit texten.

Angel växte upp i en frireligiös sekt och hennes barndom kantades av svåra övergrepp och misshandel. Tillsammans med sin mamma flydde hon till New York och fann musiken. För Rolling Stone Magazine beskriver hon albumtiteln Dirty Gold med orden: ”Gold comes from the dirt. It’s underground and you mine it and make it better. That’s how I view people. You go through your dirt and your tough stuff and you deal and you get better.“

Låtlista
1. Sing About Me
2. Echelon (It’s My Way)
3. A Tribe Called Red
4. Deep Sea Diver
5. Synagogue
6. Angel + Airwaves
7. April’s Fools
8. White Lillies / White Lies
9. Battle Cry
10. Black Dahlia
11. Planes Fly
12. Dirty Gold

Se musikvideon till albumets ledspår “Echelon (It’s My Way)”:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 24th, 2013

Snart är det dags för killen bakom en av sommarens stora Spotify-hits “Legenden” NIELLO att släppa sin nya singel! Niello samarbetar med den hyllade norska artisten Truls i nästa singel som heter Arlanda och släpps 13 januari 2014!! Se teasern här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2013

Elin Bergman tog i lördags hem en hedrande andraplats i Idol 2013 och karriären är redan i full gång. Hennes egenskrivna singel “The Fire” streamas just nu 100 000 gånger om dagen på Spotify. Nu är det klart att Elin för turnébokning representeras av United Stage Artist.

Norrländskan Elin Bergman kom in och rappade på sin audition i Sundsvall, till juryns stora förtjusning. Elin blev tillsammans med Kevin Walker finalist och hamnade på en andra plats i Idol 2013. Hennes egenskrivna singel “The Fire” streamas just nu 100 000 gånger om dagen på Spotify.

Vi kan med stolthet presentera att United Stage Artist nu representerar Elin Bergman för turnébokning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2013

Att förlåta och att ställa upp för samhällets utsatta brukar allmänt anses vara några grundläggande hörnpelare i kristendomen (liksom många andra religioner). Detta verkar emellertid inte gälla för Kristdemokraterna och deras ungdomsförbunds ledare Sara Skyttedal. I en debattartikel på SVD.se skriver hon om hur fel det är av TV4 att hylla Ken Ring i programmet “Så mycket bättre” på grund av dennes kriminella förflutna. Hon berättar bland annat om hur han sagt i en intervju om sin ungdom att “Jag var efterlyst och försörjde mig på att sno plånböcker från fulla människor som hade somnat på tunnelbanan.”. För Sara Skyttedal är inte människor värda en ny chans till ett hederligt liv? Då ska man inte kunna hyllas för sitt legitima liv som artist, föreläsare på skolor, ideellt arbete i kyrkan eller någonting annat? Frågan är hur mycket kristna värderingar som egentligen finns hos Sara Skyttedal, KDU och Kristdemokraterna idag? Ska en politiker ens lägga sig i vilka personer som tillåts medverka i kommersiell TV?

Läs mer:
Sara Skyttedals parodi på kristen tro
Sara Skyttedals blogg (intressant kommentar)

...