Festivaler

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2016

Way out West-festivalen har drabbats av många tunga avhopp den senaste tiden, med namn så som Haim och The Avalanches för att nämna några. Men nu har en stor stjärna bekräftat hennes närvaro. Zara Larsson kommer spela på fredagen på scenen i Slottsskogen. Ryktena om att Zara Larsson kommer släppa ett album efter sommaren florerar och kanske får man höra något nytt på uppträdandet?

Way Out West är en festival i Göteborg, den sker 11 – 13 augusti och andra band som kommer närvara är bland andra Jamie XX, Sia, Massive Attack etc. Klicka in här för mer information om festivalen!

zara

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 20th, 2016

granit

Äntligen har Lars Winnerbäck släppt sitt nya album med låtar så som Köpt en bil och Granit och Morän som vi alla fått som smakprov de senaste månaderna. Nu är albumet ute i sin helhet och är enligt kritiker ett av de bättre han gjort.

Lyssna här:

 

Spelningar 2016:

29 Jun              STOCKHOLM, Skansen
1 Jul                  SKELLEFTEÅ, Stadsfesten
2 Jul                 KIRUNA, Kirunafestivalen
7 Jul                  TYSNES (N), Tysnesfest
8 Jul                 BORLÄNGE, Peace & Love
9 Jul                 KALMAR, A Walk In The Park (Fredriksskans)
12 Jul               STORA GÅSEMORA, Sommarkväll på Gåsemora
14 Jul               FALKENBERG, Stortorget
15 Jul               HELSINGBORG, A Walk In The Park (Sofiero Slott)
16 Jul               GÄVLE, Furuviksparken
22 Jul               ESKILSTUNA, Sundbyholms Slottspark
23 Jul               LANGESUND (N), Wrightegaarden
24 Jul               FREDRIKSTAD (N), Månefestivalen
27 Jul               TØNSBERG (N), Foynhagen
28 Jul               ARENDAL (N), Canal Street Festival
29 Jul               GÖTEBORG, Liseberg
30 Jul               ÖSTERSUND, Storsjöyran
4 Aug                ULRICEHAMNU-port
5 Aug                KARLSKRONA, Karlskrona Skärgårdsfest
6 Aug                OSLO (N), Under Festningen
12 Aug              UPPSALA, A Walk In The Park (Stadsträdgården)
13 Aug              ELVERUM (N), Festspillene
20 Aug             LINKÖPING, Linköpings Arena

Köp biljetter här! 

 

...
Av
0 Kommentarer

mesh-2012

Den 6 Juli spelar Meshuggah på den anrika festivalen Montreux Jazz Festival!

Släpper ny skiva i höst.

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2016

rymden

Nu har äntligen Panda da Panda kommit med nytt album som heter så mycket som “Den inre rymden, som är den del som ligger innanför månens bana” Ni kan lyssna på det här!

Låtlista:
1. Så det känns                    3:20
2. Kylskåpet                         3:11
3. Koko (feat. Dr. Alban)   3:05
4. D va najs                          3:01
5. Eremit                               3:17
6. Omochom                        3:10
7. Hemma nu                       3:12
8. Och ibland                       3:24
9. Dö ung gammal              3:11
10. Fan va sjugt                   3:05

 

Spelningar:

Monday 25 July 2016 – Sunday 31 July 2016 – Emmabodafestivalen 2016

Wednesday 03 August 2016 – Saturday 06 August 2016 – U-port Musikweekend 2016, Ulricehamn, Sweden

...
Av
0 Kommentarer

BH01

Besöker följande städer

13/05 Stockholm, Gröna Lund

03/06 Göteborg, Liseberg

18/06 Uddevalla, Uddevalla Solid Sound

25/06 Steinkjer (NO), Steinkjerfestivalen 

29/06 Kristiansand (NO), Quart Festival

08/07 Træna (NO), Trænafestivalen

23/07 Cartagena (ES), La Mar De Musicas

27/07 Emmaboda, Emmabodafestivalen

28/07 Skjerjehamn (No), Utkant Festival

29/07 Östersund, Storsjöyran (stumfilmskonsert)

30/07 Östersund, Storsjöyran

06/08 Ulricehamn, Uport Festival

19/08 Luleå, Musikens Makt

(Fler datum tillkommer)

...
Av
0 Kommentarer

The Magnettes till Luleå hamnfestivalKalla som ett sätt att göra uppror mot den norrländska tystnaden. De tog new wave och vemodig disco, blandade med ABBA-inspirerad dubbel leadsång och började sjunga om allt det där en inte riktigt kan prata om.

År 2015 som inleddes med SVT-dokumentären Pajala State of Mind, spelningar på Austin-festivalen SXSW och releasen av senaste singeln Sore Feet & Heartbeats väntar nu en sommar med spelningar på festivaler både i Sverige och Storbritannien, sommaren följs upp med singelsläpp under hösten.

The Magnettes meriter

The Magnettes har bland annat spelat i New York på The New Music Seminar och Nordic Week i Murmansk men även på QStock i Finska Uleåborg. På Hamnfetivalen i Luleå kan du se dem på Norra Hamnscenen torsdagen den 9 juli, projektledar är Leif Renholm.

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2015

Musik | Wheres The MusicOm du har råkat missa det så är det musikfestival i Norrköping i helgen, Where´s the music går av stapeln den 12 till 14 februari, venue: Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Festivalen Where’s the Music? är Sveriges nya plattform för musik, förutom det är en musikfestival som pågår i tre dagar, är det också en mötesplats för svensk och internationell musikbransch.

Eventet består av två delar – En musikfestival med fokus främst på ny musik och en konferens, med inriktning mot musikbranschen. Festivalen som är publik ger både bransch och allmänhet möjlighet att upptäcka nya intressanta akter i intima klubbmiljöer men även mer etablerade akter kommer framträda. Festivalen äger rum på scener och klubbar belägna i och kring området Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Festivalen har en mycket intressant line up, bland annat kan ni se:

Machinista
Jonathan Johansson
Adam Cohen
Kite
RA
och många många fler

Be There!!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

conchitawurst

Drottningen av Europa inviger Stockholm Pride 2014. En historisk fest i regnbågens färger står på programmet när Conchita Wurst besöker Sverige i sommar.

Stockholm Pride är stolta över att kunna presentera vinnaren av Eurovision Song Contest 2014 som hedergäst under årets festival. För den Österrikiska sångerskan blir det här andra gången på Nordens största Pridefestival. Redan förra sommaren gästade hon Stockholm för ett par uppmärksammade framträdanden i Pride Park på Östermalms IP.

– Det här är oerhört stort! När Conchita klev upp på Eurovisionscenen i maj och konstaterade ”We are Unity, We are Unstoppable”, sammanfattade hon i ett känsloladdat ögonblick hur vi alla kämpar tillsammans för en bättre, mycket öppnare, värld. Och nu har vi äran att se henne på vår stora scen, under en kväll där vi kommer sätta fokus på just kampen. På att vi firar Pride för att känna styrkan i glädjen och gemenskapen, så att vi orkar fortsätta utmana normer även resten av året. En kamp som Conchita för varje dag – säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride.

Conchita Wurst kommer att framföra ”Rise Like a Phoenix” under invigningsgalan som går under namnet Den historiska festen, onsdagen den 30 juli i Pride Park på Östermalms IP.
Stockholm Pride presenterar Conchita Wurst i samarbete med Navid Kabiri och Österrikes nationella flygbolag Austrian Airlines.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2014

latitude57

För 6e gången i ordningen arrangerar Brädholmen Event tvådagarsfestivalen Latitud 57. Förra året besökte närmare 8000 personer festivalen. Nu släpper vi de första artisterna som kommer få Brädholmen i Oskarshamn i gungning helgen 4-5 juli:    Ulf Lundell, Stiftelsen, Dregen, Mojje, The Neverdies, och Lars Allertz.
Brädholmen Event presenterar stolt de 6 första artisterna till årets upplaga av Latitud 57 den 4-5 juli. Två av de mest önskade artisterna finns med. Ulf Lundell och Stiftelsen! Jag har varit på jakt efter att få Lundell till Latitud länge och äntligen lyckades det säger Christian Åberg (Brädholmen Event). I de undersökningar som gjorts inför festivalen så har Stiftelsen varit det i särklass mest önskade bandet så det känns mycket bra att kunna presentera dem. Det ser för övrigt ut som att de endast kommer att göra ett fåtal spelningar i sommar vilket vi är mycket glada för, fortsätter Christian.

Dregen kommer spela låtar från sin nya soloplatta blandat med låtar från Backyard Babies och Hellacopters vilket kommer bli grymt. För den yngre publiken presenterar vi en favorit i repris, Mojje.

The Neverdies är ett  ungt, hungrigt rockband från Vadstena som har släppt två singlar, ”Miss U” som gick direkt in på 14:e plats på Itunes, och den nya singeln ”Stockholm” som kom nyligen. Över 100 000 följer dem på Instagram och deras videos har setts över 60 000 gånger på Youtube.

Årets DJ heter Lars Allertz och är en ung talangfull DJ som kommer få dansgolvet att gunga!

Fler artister kommer att släppas inom kort.

Nedan följer Live Nations PM för Lundells Sommarturné

Ulf Lundell:
I sommar åker Ulf Lundell på en landsomfattande turné med egna konserter varvat med festivalspelningar. Turnépremiär blir det på Midsommardagen den 21 juni i Leksand. Den 4 juli kommer han till Oskarshamn och Latitud 57 för första gången någonsin.

I december gjorde Lundell sin senaste spelning, en bejublad och kritikerrosad konsert på Berns i Stockholm, i samband med släppet av det guldsäljande albumet ”Trunk”.

”Trunk” har toppat Försäljningslistan och nyligen släpptes den allra första Ulf Lundell-remixen någonsin. Tre olika remixar av ”L-bows & Kash” släpptes digitalt och på en limiterad och numrerad 12″ vinyl, hämtad från Lundells senaste album.

I sommar har Lundell med sig musikerna som även medverkar på ”Trunk”; Jan Bark, Surjo Benigh, Andreas Dahlbäck, Jens Frithiof, Thomas Hallonsten och Marcus Olsson (från Oskarshamn).

Turnéplan
21.6 Leksand, Tegera Arena
4.7 Oskarshamn, Latitud 57
5.7 Karlstad, Putte i Parken
9.7 Halmstad, Tylösand
12.7 Hasslö, Hasslö Musikfestival
16.7 Malmö, KB
18.7 Kristianstad, Tivoliparken
19.7 Trollhättan, Fallens dagar
25.7 Mariehamn, Rock Off Festival
26.7 Hudiksvall, HudikKalaset
1.8 Göteborg, Trädgårdsföreningen
14.8 Stockholm, Skansen

Hemsida – http://www.latitud57.se/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

Temperaturen stiger och festivalsommaren närmar sig. Med mindre än fyra månader kvar till sommarens Bråvalla presenteras i dag fjorton nya akter till festivalen. Det handlar om nytt och gammalt, dansant och rockigt.

2013 var ett lysande år för svensk hiphop. Linda Pira, Stor och Mack Beats blev alla Grammisnominerade för sina insatser. De två förstnämnda kommer, uppbackade av Salazar Brothers, att ge en gemensam spelning på Bråvalla medan Mack Beats tar med sig Jaqe och Julia Spada. Dessutom innehåller dagens släpp även Chance The Rapper, som med över en kvarts miljon downloads, stod för en av fjolårets mest uppmärksammade mixtapes.

För att stilla dansnerven innehåller dagens släpp Bloody Beetroots furiösa livesättning, två internationella stjärn-DJ:s genom Dirty South och Netsky samt två dansduos i form av Blasterjaxx och Dimitri Vangelis & Wyman. Även Norrköpingsbandet Den Svenska Björnstammen, som är aktuella med uppföljaren till succéskivan “Ett fel närmare rätt”, kommer att uppträda på Bråvalla i sommar.

För den som föredrar modern punk och rock erbjuds brittiska You Me At Six, svenska Bombus och de amerikanska kultrockarna Clutch.

Givetvis ska inte indiekonnässörerna gå lottlösa ur ett bandsläpp. Både fjolårets hyllade debutanter Jagwar Ma och legendariska The Afghan Whigs kommer till Bråvalla!

Hela dagens släpp:
Blasterjaxx
Bloody Beetroots Live
Bombus
Chance The Rapper
Clutch
Den Svenska Björnstammen
Dimitri Vangelis & Wyman
Dirty South
Jagwar Ma
Linda Pira, Stor & Salazar Brothers
Mack Beats Feat: Jaqe & Julia Spada
Netsky
The Afghan Whigs
You Me At Six

...