Dansband / schlager

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

Fyra år sedan sist: den 18 december släpper Arvingarna ”Änglar och en massa kärlek” – ett nyskrivet album, producerat till större delen av Lasse Andersson som tidigare framgångsrikt producerat bland annat Tomas Ledin och Björn Skifs. Idag besöker Arvingarna P3s Musikhjälpen i Göteborg för att bidra till auktionen och spela singeln ”Alla rätt” från nya albumet.

I somras hade Arvingarna en stor radiohit med ”Ta mig tillbaka nu” (skriven och producerad av Figge Boström), som nominerades till Guldklaven för Årets låt. Bland övriga låtar på det nya albumet ”Änglar och en massa kärlek” märks ”Det kan du lita på” som var bandets signatur när de medverkade som husband i Filip & Fredriks TV-program Breaking News i höstas.

Det är fyra år sedan Arvingarna släppte sitt senaste album :
Vi är så glada över samarbetet med både Figge och Lasse. Vårt sound har fått en nytändning och albumet levererar precis den slagkraftiga schlagerpop som vi strävat efter, säger Arvingarna.

En vecka innan albumsläppet går “Änglar och en massa kärlek” att förhandslyssna på via Spotify.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2013

Fr.v. Angelica Alm, Kalle Moraeus och Marika Willstedt. Foto: Karin Törnblom / SVT

Det är dags igen – för nittonde gången sänder SVT en ny säsong av Så ska det låta! Kalle Moraeus blir under 12 söndagar i vinter ny programledare för den så populära musikaliska frågeleken.
– Att en liten farbror från Orsa skulle få ett av de hetaste jobben i media-Sverige kunde jag då aldrig tro. Och jag blev väldigt, väldigt glad för det, säger Kalle Moraeus.
Bakom flyglarna sitter liksom tidigare Angelica Alm och Marika Willstedt.

Säsongspremiären den 15 december är ett program där skönsång av högsta klass mixas med galenskap och skratt. Plats på scen för Charlotte Perrelli och Tommy Körberg som möter Sanna Nielsen och Per Andersson.

Den 22 december firar Så ska det låta 200-programsjubileum. Men stämningen är dubbelt på topp denna kväll, för förutom jubiléet så har julen kommit till Så ska det låta. Claes Malmberg och Lasse Kronér möter Lotta Engberg och Jessica Andersson i en rafflande julduell.

Husbandet, som ger programmet det rätta svänget, hör till de fasta inventarierna med Johan Landqvist, kapellmästare och klaviatur, Andreas Andersson, blås, Nicci Notini Wallin, trummor, Magnus Bengtsson, gitarr, Anders Kotz, bas, Maria Olsson, percussion och Thomas Bergqvist, klaviatur och slagverk.

Övriga gäster i programmet är:
Program 3 – 29 december
Rickard Herrey, Gigi Hamilton och Tommy Ekman som möter After Shave/Galenskaparna. (Knut Agnred, Jan Rippe och Per Fritzell)

Program 4 – 5 januari
Sonja Aldén och Christer Sjögren möter Nina Söderquist och Oscar Zia

Program 5 – 12 januari
Lars-Åke Wilhelmsson och Peter Jezewski möter Alcazar (Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel)

Program 6 – 19 januari
Lisa Nilsson och Samuel Ljungblahd möter Patrik Isaksson och Shirley Clamp

Program 7 – 26 januari
Markoolio och Tobbe Blom möter Anna Sahlene och Helena Paparizou

Program 8 – 2 februari
Anna Lidman och David Lindgren möter Sean-Magnus (Sean Kelly och Magnus Skogsberg Tear)

Program 9 – 9 februari
Alexander Rybak och Pernilla Wahlgren möter Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman och Louise Holmer)

Program 10 – 16 februari
Mary N’diaye och Rigo möter Christina Lindberg och Olle Jönsson

Program 11 – 23 februari
Elize Ryd och John Lundvik möter Anna Book och Rickard Söderberg

Program 12 – 2 marsPeter Johansson och Bruno Mitsogiannis möter Siw Malmkvist, Tova Carson och Ann-Louise Hanson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Foto: Johan Paulin/SVT

I Alla tiders hits tolkar kända svenska artister utvalda svensktoppsfavoriter. SVT kan nu avslöja att tittarna i direktsändning kommer att kunna betygsätta låtarna via en app. De nytolkningar tittarna gillar bäst går sedan vidare till en säsongsfinal. Programledare är Niklas Strömstedt och ståuppkomikern Karin Adelsköld.

I höst startar den nya direktsända musikunderhållningen Alla tiders hits, serien där svenska artister tolkar sina utvalda svensktoppsfavoriter genom åren, med Niklas Strömstedt som programledare.

När jag gav mig lite tid att lyssna igenom den enorma låtskatt som gömmer sig i Svensktoppsvalvet insåg jag vilka otroliga nytolkningar som skulle kunna göras, säger Niklas Strömstedt.

Till sin hjälp har han ståuppkomikern och teknikexperten Karin Adelsköld som ska guida tittarna i betygsättningen av låtarna via en app. De nytolkningar med högst betyg går sedan vidare till en säsongsfinal.

För en internetnörd som mig finns det inget bättre än en stor direktsändning i kombination med att vara uppkopplad. Det här programmet förenar mina största passioner: musik, underhållning och ny teknik, säger Karin Adelsköld.

Karin Adelsköld är komiker, journalist och teknikexpert. Hon valdes till årets kvinnliga komiker 2011 på Svenska Standupgalan och Sveriges mest kreativa på webben 2012 av tidningen Internetworld. Hon driver den prisbelönta teknikbloggen Lilla Gumman och sitter i Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) näringslivsråd.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Pride har nu glädjen att meddela att den allra första vinnaren av Eurovision Song Contest, Lys Assia, och den allra senaste Eurovisionvinnaren, Emmelie de Forest, kommer till Stockholm Pride den 1 Augusti 2013.

Jag ser verkligen fram emot Stockholm Pride, att få träffa publiken och framföra ”Only Teardrops” och en helt ny låt. Tillsammans kommer vi att skapa en magisk kväll den 1 augusti, säger Emmelie de Forest, som tog hem vinsten i Eurovision Song Contest 2013 med ”Only Teardrops”.

Det är en ära att bli inbjuden till Stockholm Pride och få framföra den första Eurovisionvinnarlåten ”Refrain”. Jag ser fram emot att få träffa Pridepubliken, som jag har förstått är riktiga Eurovision-fans, säger Lys Assia, som vann den allra första Eurovision Song Contest 1956.

Den klassiska torsdagen på Stockholm Pride kommer att bli magisk. Att kunna bjuda på både den allra första och den senaste Eurovision-vinnaren visar att vi alla kan mötas över generationerna, precis som årets tema ” We are family”, säger Jörgen Eriksson, festivalchef Stockholm Pride.

Emmelie de Forest och Lys Assia uppträder under Stockholm Prides klassiska torsdagskväll den 1 Augusti, i Pride Park på Östermalms IP.

Stockholm Pride pågår mellan 30 juli – 3 augusti. Årets officiella Pridelåt ”New Colours” framförs av Janet Leon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013

Mer än 170 miljoner tittare i 36 olika länder såg när Eurovision Song Contest för 58:onde gången gick av stapeln – denna gång i Malmö, Sverige. Där fick de se när vinnaren Emmelie de Forest vann tävlingen med låten Teardrops och därmed förde hon hem trofén till Danmark.

Sverige och Malmö stad har visat sig vara värdiga värdar för Europas favoritprogram med en underbar kväll av underhållning som programföretaget Sveriges Television (SVT) sände live.

DVD-boxen innehåller de två semifinalerna, den stora finalen samt massor med bonusmaterial, bl.a. en vinnarintervju med Emmelie de Forest.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 20th, 2013

För två år sedan segrade Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest. I år kom man på andra plats efter storfavoriten Danmark. Nu uppger emellertid en litauisk tidning att landet delat ut simkort till mobiltelefoner och betalat invånare i andra länder för att rösta på Azerbajdzjans bidrag i tävlingen, en nyhet som spridits på internet under helgen. Litauen var ett av tio länder som gav högsta poäng till det azeriska bidraget som också fick fler tolv-poängare än segraren. Eurovision Song Contest har på YouTube stängt av kommentarsfunktionen för Azerbajdzjans bidrag “Hold Me” vilket framfördes av Farid Mammadov.

Det är många som på olika sätt försöker påverka röstningen innan Eurovision Song Contest drar igång. Stora skivbolag som Universal Music skickar exempelvis ut videohälsningar och andra små uppdateringar kring sina tävlande artister till media för att på så vis få lite extra uppmärksamhet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2013

Ikväll tävlade 26 bidrag i Malmö om att bli hela Europas schlagerdrottning eller schlagerkung. Efter en lång omröstning med 39 deltagande länder så stod det ganska tidigt klart att förhandsfavoriten Emmelie de Forest och Danmark med låten “Only Teardrops” skulle gå segrande ur kampen i Eurovision Song Contest 2013. Sveriges bidrag “You”, framfört av Hässleholms nya stolthet Robin Stjernberg, slutade ungefär i mitten av startfältet. Norge var med bland toppnationerna i år medan Finland slutade i bottenskiktet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Det går bra för de nordiska länderna i årets Eurovision Song Contest. I tisdags tog sig Danmark vidare som en av förhandsfavoriterna till att ta hem hela tävlingen och ikväll tog sig såväl Norge som Finland vidare till finalen i Malmö nu på lördag då även Sverige ansluter sig som värdnation och därmed direktkvalificerade.

Övriga länder att ta sig vidare från kvällens andra och sista semifinal var Azerbajdzjan, Malta, Island, Grekland, Armenien, Ungern, Georgien och Rumänien. Utslagna blev Lettland, San Marino, Makedonien, Bulgarien, Israel, Albanien och Schweiz.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

Dans- och partybandet ROLANDZ framgångssaga bara fortsätter! Publiken har längtat efter ROLANDZ ända sedan den bejublade sommarturnén “ROLANDZ SOMMARYRA 2011”, då de slog publikrekord på ett flertal platser. Nu åker de på en stor sommarturné och släpper i samband med det både en liveskiva och en DVD. ROLANDZ är hjärta, det är smärta, det är fox och det är bugg – men framförallt så är det världens drag!

Turnén SOMMARPARTY 2013 pågår mellan 19/7 till 31/8 och besöker dessa platser:
19/7 Forsparken Alfta
20/7 Härnösands Stadsfest
25/7 Sunne Fryksdalsdansen
26/7 Mariehamn Rockoff-festivalen
27/7 Fagerö Rangsby Närpes, Finland
30/7 Borgholms Slottsruin
31/7 Rättvik Dalhalla
01/8 Stenungsund Stenungsbaden
02/8 Skövde Hotell Billingehus (Blå Hallen)
03/8 Ludvikafesten
10/8 Göteborg Kajskjul 8
17/8 Kneippbyn Visby
24/8 Östervåla Folkets Park
30/8 Säffle Medborgarhuset
31/8 Tanumstrand Tanumstrandshallen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2013

I den internationella melodifestivalen ESC Eurovision Song Contest 2013 i Malmö kommer Schweiz trots allt att representeras av Frälsningsarméns bidrag ’You and Me’. Sången framförs av en grupp frälsningssoldater från Schweiz. När bidraget vann den nationella uttagningen till tävlingen uppstod en tvist som innebar att gruppen inte får framträda i frälsningsarméuniformer och inte heller heta ’dieHeilsarmee’.

Detta ledde till stor uppmärksamhet i hela Europa. Beslutet att ändå deltaga har tagits bland annat mot bakgrund att bidraget vann med 37% av landets samtliga röster och fick mer än dubbelt så många röster som tvåan i tävlingen. Ledningen för Frälsningsarmén i Schweiz har nu beslutat att inte dra tillbaka gruppens deltagande.

Den klassiska frälsningsarméuniformen ersätts vid framförandet med kläder i vitt och blått och med en logotyp “Tillsammans är vi ett” . Gruppens namn blir TAKASA, och är ett namn som behöver förklaras. Ordet är swahili och betyder ’att rena’. Gruppens talesperson Martin Küenzi förklarar:

Precis som Lejonkungens ’hakuna matata’ så är ’takasa’ också från ett främmande språk. Det kommunicerar det som vår andlighet handlar om. Takasa betyder ’att rena’ och liksom i psalmen ’rena mitt hjärta’ handlar det om en rening från synd genom förlåtelsen i Jesus Kristus. Namnet står också för den rena glädjen i livet som är i fokus när vårt band spelar och sjunger. Vi är säkra på att namnet tillsammans med ’tillsammans är vi ett’-konceptet kommer att uppfylla EBUs /European Broadcasting Union/ krav och samtidigt kommunicera att Frälsningsarmén är lösningsfokuserad.

Möjligen kan man även läsa in i namnet Takasa – The Artists Known As Salvation Army. Till konceptet hör också en ny videofilm som speglar gruppens väg till Malmö.

...