Dance / disco

Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 4th, 2016

För ett par veckor sedan släppte M.I.A. första singeln från det kommande albumet AIM, nämligen låten “Go Off”, som hon producerat tillsammans med Skrillex och Blaqstar. Videon till nysläppta låten han hon regisserat själv.

Här är låten:

M.I.A har även meddelat att albumet som planeras släppas den 9 september och är hennes femte album antagligen blir det sista hon släpper. Så håll utkik!

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2016

Way out West-festivalen har drabbats av många tunga avhopp den senaste tiden, med namn så som Haim och The Avalanches för att nämna några. Men nu har en stor stjärna bekräftat hennes närvaro. Zara Larsson kommer spela på fredagen på scenen i Slottsskogen. Ryktena om att Zara Larsson kommer släppa ett album efter sommaren florerar och kanske får man höra något nytt på uppträdandet?

Way Out West är en festival i Göteborg, den sker 11 – 13 augusti och andra band som kommer närvara är bland andra Jamie XX, Sia, Massive Attack etc. Klicka in här för mer information om festivalen!

zara

 

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2016

rymden

Nu har äntligen Panda da Panda kommit med nytt album som heter så mycket som “Den inre rymden, som är den del som ligger innanför månens bana” Ni kan lyssna på det här!

Låtlista:
1. Så det känns                    3:20
2. Kylskåpet                         3:11
3. Koko (feat. Dr. Alban)   3:05
4. D va najs                          3:01
5. Eremit                               3:17
6. Omochom                        3:10
7. Hemma nu                       3:12
8. Och ibland                       3:24
9. Dö ung gammal              3:11
10. Fan va sjugt                   3:05

 

Spelningar:

Monday 25 July 2016 – Sunday 31 July 2016 – Emmabodafestivalen 2016

Wednesday 03 August 2016 – Saturday 06 August 2016 – U-port Musikweekend 2016, Ulricehamn, Sweden

...
Av
0 Kommentarer

The Magnettes till Luleå hamnfestivalKalla som ett sätt att göra uppror mot den norrländska tystnaden. De tog new wave och vemodig disco, blandade med ABBA-inspirerad dubbel leadsång och började sjunga om allt det där en inte riktigt kan prata om.

År 2015 som inleddes med SVT-dokumentären Pajala State of Mind, spelningar på Austin-festivalen SXSW och releasen av senaste singeln Sore Feet & Heartbeats väntar nu en sommar med spelningar på festivaler både i Sverige och Storbritannien, sommaren följs upp med singelsläpp under hösten.

The Magnettes meriter

The Magnettes har bland annat spelat i New York på The New Music Seminar och Nordic Week i Murmansk men även på QStock i Finska Uleåborg. På Hamnfetivalen i Luleå kan du se dem på Norra Hamnscenen torsdagen den 9 juli, projektledar är Leif Renholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 24th, 2014

september

Under de kommande veckorna kommer du höra flertalet artister tolka den nyskrivna låten
Cecilia“. Idag släpps den första versionen med Petra Marklund, men vem som håller i taktpinnen och är upphovshen till “Cecilia” låter vi vara hemligt en stund till…

“Cecilia” – är utsprungen ur Cornelis Vreeswijks “Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta Fröken Cecilia Lind” och låtens upphovshen har bjudit in sina favoritkollegor att fritt tolka sitt original.

Följ den här spellistan på Spotify genom att klicka på “Follow” för att ta del av artisternas
versioner och så småningom få veta vem som står bakom “Cecilia”.

#alltförcecilia

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 20th, 2014

brokendoor

Idag släpper Broken Door sin nya singel “Lighters”. Med den låten tror sig duon ha en stark uppföljare till supersuccén “Angel”. För första gången i duons historia släpper de också kontrollen och låter andra människor addera sina tankar på musiken.

– Hela idén med låten är att hylla människors idéer och faktumet att de allra ljusaste och färgstarkaste idéerna kommer leda människor framåt, säger Pier Schmid, Lighters will lead the way. Så att låta andra musiker med starka idéer jobba med vårt material var helt naturligt.

– Det här är ju absolut inget nytt i musikbranschen, artister har låtit Dj:s och andra musikskapare mixa om sina låtar i åratal. Vissa har gjort det för att inspireras och vissa har gjort det för att nå en ny publik. Vi gjorde det av ren nyfikenhet.

Broken Door kontaktade Alex Gaard och bad honom jobba med grundmaterialet. Han tog sig an uppgiften och levererade en remix som tog Lighters och Broken Door in på nya marker.

– Man är både uppspelt och skräckslagen första gången man startar upp remixarna, det är ändå ett musikalisk stycke man skapat som någon annan fått chansen att forma om. Men sen blir man helt tagen av slutresultaten, för man möts av musikaliska grepp man aldrig skulle ha tänkt på själv. Nu kan vi bara älska hur “Lighters” låter i sina olika skepnader.

Singelsläppet innehåller en radio edit och en “Alex Gaard remix”.

– Vilken version lyssnarna kommer gilla mest kommer vara helt upp till dem, säger duons sångare Tobias Östlund, för oss kommer det vara minst lika spännande som hela vägen hit.

Under våren kommer Broken Door släppa ännu en singel samt ett helt nytt album i slutet på sommaren. Planeringen av sommarturnén är just nu i full gång.

Lyssna på “Lighters”
Radio edit http://spoti.fi/1hEPdDv
Alex Gaard remix http://spoti.fi/1aCUpms

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

En streamingtjänst med enbart elektronisk musik varvat med unika verktyg och funktioner som skulle få vilket DJ-hjärta som helst att slå några extra slag – det är Revibe – streamingtjänsten som på drygt ett år hunnit födas, lanseras i Norden och nu samarbeta med Sony Music för licensiering av relevant katalog.

Magnus Örn Berg, Johan Wallberg och Johan Bååth är inte bara listade som 2012 års hetaste digitala entreprenörer av tidningen Internetworld utan också hjärnorna bakom Revibe – en streamingtjänst för endast elektronisk musik tillgänglig både som webbtjänst och som app för iOS och Android. Efter lansering i Norden fortsätter den nischade streamingtjänsten att blomma, senast ut med Sony Musics elektroniska musikkatalog.

Det är väldigt kul att få in Sony Musics starka katalog till tjänsten. Det innebär inte bara samarbeten med väletablerade lablar som Ultra, Disco:wax och CatchyTunes, utan även grym musik från tungviktare så som Calvin Harris och Daft Punk ihop med svenska dominanter som bland andra Style of Eye och John de Sohn, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

Elektronisk musik har under de senaste åren exploderat världen över och kommer att fortsätta växa sig starkare framöver. En streamingtjänst som erbjuder ett nischat utbud i genren ihop med smarta funktioner är väldigt kul och början på något större, ett samarbete vi är glada att ingå i, säger Mark Dennis, VD på Sony Music i Sverige.

Streamingtjänst med funktion och vision
Sedan Revibe 2012 släppte sin betaversion av tjänsten i Sverige har över 20 000 användare strömmat in. Inte nog med att Revibe är först med att samla elektronisk musik på ett och samma ställe bjuder de även på unika verktyg och mixningsfunktioner integrerade i tjänsten. Bland annat finns en automixer som taktmixar övergångarna mellan spår, vilket får en spellista att låta som ett sammanhängande DJ-set. För den som vill mixa låtar manuellt finns en mixer med funktioner som även kan styras från särskild extern hårdvara tack vare MIDI-support.

Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med siktet inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2013

Shakira lyser upp decembermörkret genom att meddela att hon just nu arbetar på ett nytt album som släpps i början av 2014. I januari ger hon oss första musikaliska smakprovet då första singeln från kommande albumet släpps. Albumet ges ut av Sony Music; RCA/Sony Latin Iberia. Detta är Shakiras första album på labeln RCA.

Shakira har sålt över 60 miljoner album världen över, hon har prisats med Grammys, Latin Grammys, World Music Awards, Amerian Music Awards och Billboard Music Awards. Shakira är den enda artisten från Sydamerika som haft en etta på singellistan i USA. Förutom sin enormt framgångsrika musikaliska karriär är Shakira djupt engagerad i välgörenhet – främst med sin egen organisation Barefoot Foundation som arbetar för barns rättigheter till utbildning och trygghet. Shakira har också medverkat som coach i talangjakten The Voice i USA och hon har nyligen bekräftat att hon återvänder som coach i säsong 6 som sänds i vår.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2013

Igår släppte John de Sohn singeln ”Taking It Back” som förutspås bli DJ/producentens största hit hittills. Hans tre tidigare singlar har tillsammans sålt fem gånger platina och nyligen blev det klart att John de Sohn är nominerad i kategorin ”Årets Nykomling” på P3 Guld.

2013 har varit ett väldigt hektiskt år för den talangfulle DJ/producenten från Ystad. Förutom väldigt intensivt turnerande har John de Sohn toppat både radio- och Spotifylistor parallellt med sitt arbete i studion.

Varje singel har överträffat sin föregångare och John de Sohn har gång på gång bevisat att det inte handlar om nybörjartur. På den nya singeln “Taking It Back” gästas John de Sohn av den amerikansk-födde sångaren Eric Turner som bland annat känns igen från låtar som Aviciis “Dancing In My Head”, “Written In The Stars” med Tinie Tempah och “Break The Chain” med Lupe Fiasco.

Den 18 januari sitter John de Sohn i Scandinavium, Göteborg, som nominerad till ”Årets nykomling” i den prestigefulla musikgalan P3 Guld.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2013

Att Avicii slår nya rekord och gång på gång skriver in sig själv i historieböckerna är ingen nyhet, det vet vi vid det här laget.

Men i veckan tog Avicii hela den elektroniska musikgenren till en ytterligare dimension. Med låten ”Wake Me Up” är Avicii nu den första elektroniska artisten att bli etta på Billboard Hot 100 Airplay. Det har aldrig hänt förut.

Billboard Hot 100 Airplay baseras på vad som spelas mest på amerikansk radio. Första platsen för
“Wake Me Up” innebär alltså att det är den låt som har spelats mest på radio i hela USA. Utöver den här bragden har ”Wake Me Up” sålt 7 miljoner ex världen runt

På måndag släpps videon till den senaste succésingeln, uppföljaren ”Hey Brother”.

...