Kashmir till Sverige i maj

kashmir

Vad får du om du viger Radiohead med Interpol och Muse? Kashmir såklart!

Är det inte lustigt, hur ett band som detta kan vara så hyllat, men ändå så underskattat? Danska Kashmir har sjungit duett med David Bowie , haft Lou Reed att recitera dikter på en inspelning och vunnit över tio priser i Danish music awards. Nu har bandet precis avslutat inspelningen av sitt sjätte album i Jimi Hendrix legendariska Electric Lady Studios i New York.

Kashmir har funnits ända sedan 1991, men då under namnet Nirvana . När Cobains trupp av Seattle-grungare tog över våra medvetanden i början av 90-talet bytte de namn till Kashmir, efter Led Zeppelin -låten med samma namn. Det är nu fyra år sedan bandet släppte sitt förra album och sångaren och textförfattaren Kasper Eistrup har spenderat åren till att resa och skaffa inspiration till nya texter. Resultatet är Trespassers, vars första singel ”Mouthful of wasps” nått höga placeringar på svenska singellistan på iTunes.

Med ett ständigt driv i sin melankolidoftande och driviga rock gör Kashmir musik som är lika lätt att tänka sig på dansgolvet, som utanför. De skapar melodier som smittar och tankarna förs osökt till Kings of Leon , Beatles och Kasabian . Skillnaden är den drömska kvalité som Kashmir med lätthet förmedlar. Det är musik för fjärrskådning, horisontsuktande och den bästa utekvällen du någonsin haft.

KONSERTDATUM
8 maj – Stockholm, Kägelbanan↲
9 maj – Malmö, KB

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

HEMSIDA
www.kashmir.dk

Scroll to Top