Kända artister hyllar Dio

Av Redaktionen
Maj 23rd, 2010
0 Kommentarer
927 Views

ronnie-james-dioEn rad kända musiker har den senaste tiden hyllat hårdrockslegenden Ronnie James Dio som avled efter en längre tids kamp mot magcancer för en vecka sedan. När Metallica uppträdde på Pavilhão Atlantico i den portugisiska huvudstaden Lisboa i tisdags spelade de introt till Black Sabbaths klassiker “Children Of The Sea” för att sedan tillägna Dio sin låt “Face To Black”.

Skådespelaren och komikern Jack Black från Tenacious D berättade nyligen i en intervju med Time Magazine att Dio alltid varit hans favoritmetalsångare.

“Hans låtar var en tillflyktsort för miljoner ungdomar som sökte sig bort från det vanliga skräpet man hittar på FM-bandet. Jag fick chansen att arbeta med honom och han var den coolaste personen jag kunde hoppas få träffa. Han var generös och ödmjuk och hade ett enormt sinne för humor”, berättar Jack Black i intervjun.

Tenacious D var själva med i Dios video för låten “Push” och Ronnie deltog även i deras rockkomedi “Tenacious D: The Pick of Destiny”.

Den finska sångaren och låtskrivaren Anssi Kela framförde en akustisk version av Dios klassiker “Holy Diver” för att hylla den avlidne hårdrocksstjärnan som en del av sin över två timmar långa gratiskonsert på den legendariska klubben Tavastia i Helsinki i torsdags. Anssi Kelas solodebut, “Nummela”, från 2001 är det bäst säljande albumet i Finland under 2000-talet med mer än 160 000 sålda exemplar.

Kommentering är stängd