Känd hårdrockssångare gripen i Tjeckien

När det populära amerikanska metalbandet Lamb of God uppträdde i Prag den 24 maj 2010 tog sig en 19-årig kille upp på scenen. Han och gruppens sångare Randy Blythe började bråka och Blythe ska antingen ha knuffat eller slagit 19-åringen så att han ramlade baklänges och landade rakt på huvudet ner i betonggolvet. Han hamnade i koma och avled fjorton dagar senare av en hjärnblödning.

När Lamb of God i onsdags passerade den tjeckiska gränsen för att göra en ny spelning i landet så greps den 41-årige sångaren av tjeckisk polis, misstänkt för att ha orsakat 19-åringens död. Brottet kan ge upp till tio års fängelse uppger den populära tjeckiska nyhetstjänsten Novinky.cz.

Randy Blythes agerande har försvarats av flera kända hårdrocksmusiker, bland annat vännen och Disturbeds sångare David Draiman som menar att Blythe inte är någon mördare utan bara försvarade sig. Han säger också att alla blivit väldigt defensiva och försiktiga när någon tar sig upp på scen sedan det som hände Panteras gitarrist Dimebag Darrell för snart tio år sedan.

Uppdatering 2012-07-16: Randy Blythe sitter ännu häktad i Tjeckien i väntan på rättegång.

Rulla till toppen