Kanadensiska Bahamas till Sverige i mars

Han har turnerat med Wilco och Calexico. Han har varit Feists gitarrist och samarbetat med Howie Beck. Precis som Beck och Feist rör sig Bahamas i det stilla universum med fantastiska melodier och nedstrippad gitarrkonst.

Vi snackar om Afie Jurvanen, kanadensaren som finskt påbrå som nu är aktuell med sitt andra album under aliaset Bahamas. Med debutplattan Pink Strat blev han nominerad till en Juno Award och uppföljaren Barchords har mottagit fin kritik. Hans förmåga att kanalisera storhet genom enkelhet har fått kritiker att utrycka sin upphetsning genom uttalanden som «..it’s too subtle to change the world, but it will turn your head» och «It’s that delightfully rare kind of record that commands an instant replay».

Själv medger han att Barchords är ett break-up album. Han menar att det gestaltar sorg över något som är över samtidigt som det hyllar de goda ting som va. Med hitten «Lost in the Light» förklarar han precis detta «That’s a tough job for any song to do, but this succeeds in it’s simplicity». Det behövs inte någon längre stunds lyssnande för att inse detta.

Turnédatum
16 mars – Malmö – Debaser
17 mars – Stockholm – Debaser Slussen
18 mars – Oslo – Blå

Bahamas konserter i Sverige

Rulla till toppen