Kajsa Grytt släpper nytt album i april

kajsa-grytt

Kajsa Grytt släpper nytt album, ”En kvinna under påverkan”, på Playground Music den 13 april. Det är ett rockigt popalbum där den ystra energin och yvigheten påminner om Tant Strul när de var som bäst. Tillsammans med producenten Jari Haapalainen utforskar hon rockhistoriens elementa. Bas, gitarr, trummor och sång. Direkta, brinnande personliga och angelägna texter, med stoff hämtade ur det förflutna och nuet, får sprakande liv i nervig sång som balanserar mot Haapalainens elgitarrmelodier.

”Jag älskar En kvinna under påverkan”, säger Kajsa Grytt om albumet. ”Skivan heter så för att den är nervig, rakt ut och kanske inte passar in i det duktiga och genomtänkta medelålderslivet, för att den är lite hjärndöd och kanske inte så åldersadekvat och för att ni ska tänka på Gena Rowlands.”

Producenten Jari Haapalainen fortsätter: ”Sen första dagen Kajsa och jag träffades och lärde känna varandra har vi pratat om att göra en slags popskiva, där musiken, melodierna, arrangemangen, attityden och så vidare tar plats gentemot texterna och där låtarna inte skall vara långa och berättande utan snarare mer kompakta och uppfattas mer direkt, fastän dom kanske inte alltid är uppbyggda på ett konventionellt sätt. Sen tycker jag alltid att det är kul att jobba med Kajsa eftersom jag var kär i alla i Tant Strul när jag växte upp som tonåring i Luleå.”

Rulla till toppen