Juryn till årets Wacken Metal Battle är klar

wacken-metal-battle-2012Med knappt två veckor kvar till svenska upplagan av årets Wacken Metal Battle är nu juryn klar. Det är tredje året Sverige deltar i Wacken Metal Battle, tävlingen där 5 band tävlar om att få spela på Europas största metalfestival. Tävlingen avgörs den 10 maj på Göta Källare i Stockholm.

Juryn består av musiker, journalister och representanter för festivaler. Juryns ordförande är som tidigare år Ida Evileye, Crucified Barbara. Övriga jurymedlemmar är David Szücz (Degradead), Sven Mörén (Rocknytt), Håkan Persson (Skintrade), och Peter Flodman (Metaltown).

Wacken Metal Battle startade när den tyska festivalen Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air-festivalen i augusti 2012.

Banden i bokstavsordning:
Stockholm: Ascend (www.ascend-online.com)
Helsingborg: Chine (www.chineofficial.com)
Stockholm: Deathember (www.facebook.com/deathemberband)
Stockholm: Frantic Amber (www.franticamber.com)
Borlänge: Tempory (www.tempory.se)

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2012. Dessutom får det vinnande bandet något som alla metalband behöver, en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. Vinnaren får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Som support innan tävlingen börjar spelar lovande Black Oak.

Wacken Metal Battle Sweden 2012
Datum: 10 maj kl. 20.00
Plats: Göta Källare, Medborgarplatsen, på Södermalm i Stockholm.
Biljetterna kostar 100:- i förköp + ev. avgift. Biljetterna kostar 150:- i dörren.

Här köper man biljetter

För mer information: www.metal-battle.com/countries/sweden/

2 reaktioner på ”Juryn till årets Wacken Metal Battle är klar”

  1. Ganska oschysst upplägg i tävlingen. Med tanke på den uppmärksamhet Frantic Amber fått det senaste året och de kontakter de skaffat sig så vore det en sensation om något annat band tog hem vinsten… Trist tävling och en trist genre som är ganska död i Sverige idag. Under 90-talet var metal en innovativ musikgren i vårt land, idag är det tyvärr ganska tråkigt utbud bland nya akter.

  2. @Erik
    Ja Frantic Amber har helt klart ”fördelen” i tävlingen, men förhoppningsvis är juryn professionell nog att faktiskt lyssna på de andra banden objektivt.

    Nytänkande metal fodras fortfarande kan jag lova dig! Se bara på Meshuggah och hela prog-djent genren som nyss fötts.
    Vill du höra ett yngre band med lite annorlunda sound kan du ju annars faktiskt kolla in Deathember som deltar i denna tävling, de lirar någon sorts rock’n roll death metal.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top