Juliette Lewis till Stockholm i oktober

juliette-lewis

Historien är full av skådespelare som borde ha låtit bli att sjunga. Ingen nämnd, ingen glömd, men vi vet alla hur det brukar låta (illa). Ett av få lysande undantag är Juliette Lewis, känd för sina intensiva karaktärer i filmer som ”Cape Fear”, ”Kalifornia” och ”Natural Born Killers”.

Att hon kunde sjunga hörde vi redan 1995, när hon framförde PJ Harveys ”Hardly Wait” i filmen ”Strange Days”. Men ingen var beredd när hon åtta år senare bildade bandet Juliette Lewis & The Licks och blev en sorts livsfarlig rock’n’roll-version av sin mest populära rollfigur Mallory Knox.

Efter albumen ”You’re Speaking My Language” och ”Four On The Floor” (som ingen mindre än Dave Grohl trummade på) är det dags för Lewis att slå världen med häpnad igen. Tidigare i år skaffade hon ett nytt band, The New Romantiques och började spela in låtar tillsammans med Mars Volta-geniet Omar Rodriguez-Lopez för att visa sin verkliga bredd som sångerska och låtskrivare.

I sommar har Juliette Lewis turnerat med Pretenders och Cat Power och i september släpps albumet ”Terra Incognita”, som visar släktskapet med förebilder som Janis Joplin, David Bowie och Patti Smith.

Den 31 oktober kommer Juliette Lewis till Berns i Stockholm. Lika kaxig och energisk som förut, men så mycket större och intressantare som artist. Även någon som sett henne äga en scen med The Licks kommer att få plocka upp sin haka från golvet; att se Lewis live 2009 kommer inte att vara något mindre än häpnadsväckande.

Sedan kommer hon förstås också att inspirera hopplösa musikerdrömmar i en ny generation skådespelare, men det får det vara värt.

Hemsidor:
julietteandthelicks.co.uk
www.myspace.com/julietteandthelicks

Speldatum:
LÖRDAG 31 OKTOBER – BERNS, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 13 augusti, kostar 295 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 20 år.

Scroll to Top