Judge till Stockholm i maj

Hardcorelegenderna framför alla andra är på intåg. På med arbetarhandskarna. Judge kommer till Stockholm!

Det hände något alldeles speciellt i New York i slutet av 80-talet. Precis när straight edge-bandet Youth Of Today tog en paus och deras trummis Mike Ferraro var förbannad. Där föddes något. Mike var arg på världen och på all kritik som bandet fått utstå, trots sitt alltigenom positiva budskap. Det var oförtjänt och orättvist i hans ögon och önskan om ett hårdare och mer provokativt band växte fram. Han var arg på glorifieringen av alkohol och droger och han var arg på sig själv.

Här föddes det skoningslösa straight edge-hardcorebandet Judge, som rörde om i grytan mer än några andra, under några magiska år där 80- mötte 90-tal. Första 7” var bara Mike ”Judge” Ferraro och tidigare Youth Of Today-kollegan, och hardcorekändisen, John ”Porcell” Porcelly. Mike skötte trummor och sång, Porcell spelade bas och gitarr. Vid inspelningen av legendariska fullängdaren ”Bringin’ It Down” tillkom Sammy Siegler på trummor och Matt Pincus på bas.

Alla genrer börjar någonstans och alla har de ett par band som betyder mer än alla andra. Och när det kommer till hardcore så är det en väldigt liten, intim hall of fame. De banden har varit byggstenarna som hardcore-scenen byggt vidare på, från 80-talet till idag. Judge är ett av de viktigaste. Och nu är de tillbaka. Efter de utsålda och bejublade amerikanska spelningarna i maj 2013 vet vi vad vi har att vänta. Äntligen.

Konsertdatum
1 maj – Stockholm, Debaser Strand

Rulla till toppen