Judas Priest tar farväl av Sverige på Sweden Rock

judas-priest-sweden-rock

Judas Priest, ett av hårdrockshistoriens allra viktigaste och mest inflytelserika band, har bestämt sig för att avsluta karriären. Efter att ha definierat begreppet heavy metal i mer än 30 år tar de 2011 farväl med en sista storslagen världsturné, ”The Epitaph Tour”. Turnén når i juni Sweden Rock Festival, vilket blir sista gången någonsin som Judas Priest spelar på svensk mark.

Judas Priest var i mitten av 70-talet först med att helt bryta med hårdrocksgenrens bluesrötter, skruva upp tempot och med stolthet kalla sin musik heavy metal – en term som tidigare mest använts i nedsättande ordalag. De la därmed grunden för de flesta typer av hårdare metal som skulle utvecklas under 80- och 90-talen. Judas Priest var också första hårdrocksbandet att klä sig i läder och nitar – en stil som tack vare dem har blivit uniform för hårdrocksfans världen över. Sedan slutet av 70-talet och genom decennierna som följt har gruppen hört till hårdrockens allra största och mest älskade. Bland deras mest legendariska album märks ”British Steel”, ”Painkiller”, ”Screaming for Vengeance” och ”Defenders of the Faith” och gruppen kommer alltid att förknippas med klassiska låtar som ”Breaking the Law”, ”Living After Midnight”, ”You’ve Got Another Thing Coming”, ”Electric Eye” och ”Freewheel Burning”, för att nämna några.

Ännu en gång, och sedan aldrig mer, kommer den klassiska sättningen med sångaren Rob Halford, gitarristerna Glenn Tipton och KK Downing, basisten Ian Hill och trummisen Scott Travis att bombardera oss med alla de klassiker som gjort namnet Judas Priest synonymt med heavy metal. Den 8-11 juni får bandets svenska en allra sista chans att se bandet live.

Rulla till toppen