Journey och Foreigner till Peace & Love

journey

Två kultband är nu klara för sommarens festival. Journey och Foreigner står i sommar på Peace & Loves scener. Banden står bakom megahits som ”Don´t stop believin” och ”I want to know what love is”.

De är två av 80-talets stora band som på senare tid gjort revival på olika sätt. Miljoner har sjungit allsång och dribblat fram sina första tafatta försök inom kärleken till låtar av de här banden, säger presschef Ronny Mattsson.

Journey bildades i San Francisco i Kalifornien 1973 och har sålt 80 miljoner album världen över. Journey är bandet bakom hits som ”Don´t stop believin”, ”Open arms” och ”Separate ways (Worlds apart)”. Under tidigt 80-tal var Journey ett av världens största band och nu är de äntligen tillbaka med sitt slipade sound från denna era. Sedan 2008 har enorma skaror fans sett deras konserter och tagit del av deras nya singlar ”After all these years” och ”Never walk away”. Under 2011 släpps det nya albumet.

”Don´t stop believin” fick en enorm revival efter att ha varit med i slutscenen av den amerikanska tv-serien The Sopranos och igen några år senare med dess förekomst i tv-serien Glee. Låten har även förekommit i flertalet andra stora filmer och tv-serier och är en av de mest säljande rocklåtarna i historien på de digitala listorna.

En av 80-talets megahits var låten ”I want to know what love is” av Foreigner och det borde inte finnas någon som inte dansade tryckare till den under runt 80-talet. Bandet bildades 1976 i New York och ligger även bakom låtar som ”Long long way from home” och ”Feels like the first time”. Dessa och många fler oförglömliga låtar kommer att klinga i sommarnatten när Foreigner står på scen i Borlänge.

Rulla till toppen