Josh Groban släpper nytt album

josh-groban

Josh Groban släpper sitt efterlängtade album Illuminations i höst. Första singeln heter Hidden Away och är en ballad i klassiskt Groban stil, denna låt och hela albumet har producerats av Rick Rubin. Rubin har tidigare jobbat med storheter som Metallica, Red Hot Chilli Peppers och Johnny Cash.

På detta album har Josh utvecklats som låtskrivare och har hjälpt till att skriva större delen av låtarna. På singeln ”Hidden Away” spelar Josh piano, Matt Sweeney och Smokey Hormel spelar akustisk gitarr, den gamla R&B ikonen Spooner Oldham spelar orgel, senare lades det på ett stråk-arrangemang av David Champell. Låten handlar om att visa sin kärlek öppet, den kan beskrivas som en blandning av någonting som Paul Simon, Randy Newman och Stephen Foster skulle kunna gjort.

På Illuminations kliver både Rubin och Groban utanför sina trygghetszoner och tänjer gränserna för vad de kan åstadkomma. Albumet tog tre år att göra, men Groban fann inspiration till skrivandet såfort han hade bokat in andra saker att göra. Till exempel när han var med i 25-års jubileet av Chess i London förra året.

Josh Groban är en 29-årig sångtalang från Los Angeles. Hans två första album sålde tio gånger platina, hans senaste verk heter Awake och släpptes 2007. Samma år blev han utnämnd till den bäst-säljande artisten det året, tack vare hans dubbel platina säljande Awake, men även sin julplatta Noel, som toppade billboardlistan i fem veckor. Groban och hans verk har blivit nominerade till dussintals priser genom åren, till exempel American Music Awards, World Music Award, Juno Award, Grammy Awards, Academy Awards.

Josh Groban har sålt över 25 miljoner album över hela världen och är en av våra mest framgångsrika sångaren genom tiderna.

Scroll to Top