Johnossi släpper nytt album och ger sig ut på turné

Johnossi släpper nytt album och turnerar 2013. Första singeln ”Gone Forever” får världspremiär i direktsänd TV när Johnossi framför den live på P3 Guld-galan i Göteborg den 19 januari.

Sen debuten 2005 harJohn Engelbert (gitarr, sång) och Ossi Bonde (trummor) hamrat, riffat och svettat sig fram till den absoluta framkanten av svenska rockband. Med det tredje, guldsäljande, albumet ”Mavericks” (2010) nådde duon en ny nivå. Albumet belönades med priser på såväl Grammis som P3 Guld och innehöll platinasingeln ”What’s The Point” som blev en av 2010 års mest spelade låtar på radio och låg på trackslistan i 25 veckor. Nu, tre år senare, är det dags för uppföljaren.

Det ännu obetitlade fjärde albumet släpps den 20 mars 2013. Albumet spelades in i Riksmixnings-verket studion på Skeppsholmen i Stockholm under hösten 2012 och har producerats och mixats av bandets vapendragare Lasse Mårtén som även producerade ”Mavericks”. Nytt i sammanhanget denna gång är att även Björn Yttling (Lykke Li, Shout Out Louds, Peter Bjorn & John m fl) och Pontus Winnberg (Miike Snow m fl) har ett finger med i spelet som exekutiva producenter.

Första singeln ”Gone Forever” får världspremiär i direktsänd TV när Johnossi framför den live på P3 Guld-galan i Göteborg den 19 januari.

Så här säger bandet själva om tillkännagivandet av nya albumet.

”Vi är mycket exalterade över att idag meddela att vårt fjärde, än så länge obetitlade, studioalbum är klart. Det har varit ett hektiskt år fullt av spänning, tvivel, kreativitet, ångest och en handfull andra känslor man går igenom när man försöker skapa något meningsfullt. Detta album betyder väldigt mycket för oss. På många sätt känns det som om vi lyckats rensa oss själva från allt som varit, för att sen börja om från början och bygga från grunden igen. 2012 markerar slutet på en era. För världen och för Johnossi. Vi går nu in i en ny era. Vi är mer upplysta och hungrigare än någonsin.”

Johnossi har alltid varit ett beryktat liveband och hyllats för sin kraft och energi på scen. I samband med släppet av nya albumet ger sig bandet ut på Skandinavienturné som inleds den 2 maj i Oslo.

Biljetterna släpps imorgon den 14 December 10.00 via www.eventim.se.

Konsertdatum
02 Maj OSLO Rockefeller
03 Maj GÖTEBORG Trädgårn
04 Maj MALMÖ KB
05 Maj STOCKHOLM Cirkus

I april genomför Johnossi också en turné i Tyskland.

Mer information om Johnossis Sverige-spelningar.

Scroll to Top