Johnossi och Ghost uppträder på P3 Guld

Snart är det dags för P3 Guld. I januari 2013 intar hyllningsgalan till svensk musik Scandinavium i Göteborg och som alltid sätts liveuppträdanden i centrum. Idag presenterade P3 ytterligare två liveakter: Johnossi som kommer att bjuda på en världspremiär och Ghost som kommer att spela en låt från sitt kommande album.

På P3 Guld 2013 blir det världspremiär för Johnossis nya singel “Gone Forever”.

Vi har höga förväntningar på vårt framträdande i Scandinavium, hälsar Johnossi. Publiken kommer att få njuta av elektrifierad explosionsartad musik framförd av ett gäng väldigt hungriga och revanschdrivna människor.

John Engelbert och Ossi Bonde i Johnossi har vunnit priset Årets grupp på P3 Guld två gånger (2009 och 2011) och har haft stora framgångar med sina tre album. Singeln “What’s the point” låg på Trackslistan i 25 veckor och senaste albumet “Mavericks” beskrevs som “en perfekt avvägd känsla och ett rasande snyggt upplägg” av SVD. Nu jobbar duon med ett nytt album som ska släppas i början av nästa år. På frågan hur låter Johnossi 2013 svarar bandet ”som rockens framtid”.

Det mystiska heavy metal-bandet Ghost har uppmärksammats i både Japan och USA för sitt tunga debutalbum “Opus Eponymous” som även nominerades i kategorin Årets rock/metal på P3 Guld 2011. Lett av den odöde påven ”Papa Emeritus” har bandet gjort sig känt för sin mörka scenshow som de hemliga bandmedlemmarna har turnerat med över hela världen sedan början av 2011. Bara i år har de gjort runt 40 konserter i Nordamerika. Just nu har de en kort paus för att spela in material till sin nya skiva som ska komma i början av nästa år. Hur den låter får vi höra när Ghost spelar på P3 Guld 2013.

P3 Guld arrangeras för elfte året i rad och direktsänds i Sveriges Radio P3 lördag 19 januari kl 20.03 och sänds i SVT1 samma kväll kl 21.00. Spelplats är Scandinavium i Göteborg och föreställningen kan upplevas både från stå- och sittplats. Programledare är Martina Thun och Soran Ismail.

Biljetterna till P3 Guld 2013 finns att köpa via ticnet.se.
Åldersgräns: 13 år.

Evenemanget P3 Guld 2013 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Got Event och Göteborg & Co.

Scroll to Top