Johnossi och Bullet For My Valentine till Bråvalla

Nytt år, och det är inte vilket år som helst som vi har framför oss – knappa sex månader kvar tills vi öppnar insläppet till Sveriges nyaste namn på sommarfestivalkartan. Vi rivstartar året genom att välkomna fyra namn till den första upplagan någonsin av Bråvalla Festival. De akter som idag ansluter sig till festivalens line-up är den energiska rockduon Johnossi, hyllade metalcore-kvartetten Bullet For My Valentine, Australiens metalstoltheter Parkway Drive samt Sveriges electrodrottningar Rebecca & Fiona.

Johnossi /s/
Få band kan låta så mycket som så få personer som Johnossi. Med en sättning av enbart gitarr och trummor lyckas den här dynamiska duon förmedla mer kraft och energi på scen än de flesta. I mars kommer deras fjärde ännu obetitlade album att släppas, och det första intensiva och explosiva smakprovet från får vi genom Gone Forever som världspremiärars på P3 Guld-galan. För tre år sedan stod duon på samma P3 Guld-scen och fullkomligt knockade publiken med premiären av singeln What’s the point. Låten blev som vi alla vet en gigantisk hit och vi känner inga som helst tvivel på att historien kommer att upprepa sig i år.

Bullet For My Valentine /uk/
Redan med debuten Poison från 2005 drog Bullet For My Valentine ifrån som det tyngsta band Wales någonsin frambringat, och sålde över 1 miljon exemplar av skivan i tider när skivförsäljningen generellt störtdök. Sagan fortsatte med hyllade Scream Aim Fire, de spelade med Metallica och Guns & Roses och befann sig plötsligt i det absoluta toppskiktet av metalband. I februari kommer bandets fjärde album, Temper Temper, och med det i trunken kommer de kliva upp på scenen på Bråvalla Festival med ett liveset mer lättantändligt än vätgas.

Parkway Drive /aus/
Parkway Drive har någonstans mellan influenser som Slayer, In Flames och Anti-Flag mejslat ut en egen hybrid av metal och hardcore, alltid med en finess och kvalitet som blivit deras signum. För vår del betyder Parkway Drive att Bråvalla Festival får sin beskärda del av svintung, brutal och oemotståndlig australiensisk metal i sommar, det här kommer sannerligen bli legendariskt.

Rebecca & Fiona /s/
Ända sedan Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick fann varandra har de inte bara regerat över klubbscener, de har blivit ikoner för en hel generation svenskar och representerar vad hårt arbete kombinerat med talang kan göra. Tillsammans är duon en sann partymaskin som kan få vilken lokal, vilken plats eller vilken scen som helst att bli till en överkokande nattklubb. Så när Rebecca & Fiona ställer sig på scenen under Bråvalla startar festen på riktigt. Och alla är bjudna.

Mer info om artisterna finns på: www.bravallafestival.se/artister.

Rulla till toppen