Johnossi förband till Green Day på Ullevi

johnossi-2010

Den 5 juni gör världen största punkband Green Day sin största konsert någonsin i Sverige på Ullevi i Göteborg. Med tidigare utannonserade förbandet Joan Jett & The Blackhearts får publiken en liten bit rockhistoria. Nu är förband nummer två klart, och det är något som pekar mot rockens framtid: omtalade duon Johnossi. På grund av att produktionstekniska detaljer blivit klara, kan vi även meddela att vi släpper upp fler biljetter till läktarplatserna.

John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor) började spela ihop 2004 och bestämde sig tidigt för det inte behövdes fler instrument. Musiken är dock allt annat än minimalistisk: Johns gitarr låter som minst två (plus en bas) och refrängerna är som gjorda för att dåna ut över ett fullsatt Ullevi. Inte konstigt då att senaste singeln ”What’s the Point” gick in som etta på ”Tracks”-listan i mitten av februari och fortfarande ligger trea fjorton veckor senare.

I april kom tredje albumet ”Mavericks”, deras mest effektiva och explosiva stund hittills med låtar som ”Roscoe”, ”No Last Call” och ”Sickness”. Det har talats om larmande desperation i Broder Daniel-klass, det har talats om demonisk Black Sabbath-tyngd och det har, framför allt, talats om att det luktar genombrott på riktigt bred front. Förra veckans utsålda konsert på Debaser Medis i Stockholm (”triumfartat”, skrev Gaffa.se) var bara en försmak. Spelningen med Green Day sätter ribban för framtiden.

Närmare information om Green Days konsert på Ullevi hittar du här

2 reaktioner på ”Johnossi förband till Green Day på Ullevi”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen