Johnny Kask släpper livesingel

johnny-kask

Kära medborgare,

Nu är det beslutat på högsta ort, orkestern Johnny Kask ger ut skiva – ”Sluten anstalt blues”

Det är inte vilken skiva som helst heller för den delen, det är en riktig skiva, en vinyl-maxi på fyra melodier inspelade live på fängelset Vita Duvan i Mariestad. Johnny Kask gör helt enkelt en Johnny Cash på riktigt!

Historian om Johnny Kask tar sin början 2004 på Nalen i Stockholm, där Bonni Pontén och Micke Blomqvist från det gamla och legendariska punkbandet Asta Kask, gjorde en akustisk spelning. De hade lite små ångest inför detta, inte kunde man göra Asta Kask unplugged, näh. De beslöt sig för att damma av helgonet Johnny Cash och översätta låtarna till svenska (läs: västgötska). Sagt och gjort – där stod dom smått ångerfulla med sina gitarrer i handen, under namnet Johnny Kask. Första ackordet revs av, första textraden sjöngs och sedan dansade dom tillsammans med publiken. Succén var ett faktum.

Konceptet kändes så unikt och framförallt roligt att Bonni och Micke tog in bassisten Ola Svensson och batteristen Mattias Ekman och så blev Johnny Kask till på riktigt. Sedan dess har bandet spelat lite sporadiskt genom åren på alla möjliga och omöjliga ställen inför en milt sagt hänförd publik. Vid jul 2009 fick Johnny Kask ett erbjudande att spela på fängelset Vita Duvan i Mariestad, någonting man absolut inte kunde eller ville tacka nej till… Spelningen spelades och resultatet och stämningen blev så fantastiskt overkligt bra att Johnny Kask beslöt sej för att ge ut en vinyl-ep med fyra låtar från inspelningen. Nu släpps den i början av mars 2010. Samtidigt kommer även låtarna släppas som download, för den som inte besitter den rätta tekniken.

Johnny Kask kom med låtar som handlar om fängelsevistelser och olycklig kärlek. Och en och annan ballad som kan få den kaxigaste man att gråta. Nu är den här ”Sluten anstalt blues”

Om Johnny Cash kom från de västgötska åkrarna så skulle det låtit ungefär så här… tror vi…

Scroll to Top