Johan Blohm från The Refreshments släpper solodebut

På ”Reborn Man” är det åter dags för en smakfull blandning av klassiska sånger från 50-talet och framåt. Låtskrivaren Rick Klang känns igen från The Refreshments, som spelade in ”Good News Travels Fast” på albumet ”On The Rocks” för några år sedan. Låten hade de fått upp ögonen för via Jerry Lee Lewis 80-talsversion, men Rick Klang blev så förtjust i Gävlebandets tolkning att han hörde av sig med fler låtar. Inledande kickstarten ”Hot Mess” var en av dem.

Men en stor portion av materialet är faktiskt nyskrivet. Joakim Arnell har än en gång lyckats skruva tillbaka låtskrivarkänslan till någon gång i ett obestämt 60- och 70-tal, precis där Johan trivs bäst. Låtar som det frenetiskt rockande titelspåret, melankoliska ”Cold Day Light” och den envetna fotstamparen ”Paradise Coast” kompletterar klassikerna lika ypperligt som Eva Eastwoods stämningsfulla duett ”Wherever I Turn”.

Plattan avslutas med två rykande bonusnummer. Jackie Brenstons ur-rockare ”Rocket 88” – som spelades in i Sun-studion i Memphis och av många klassas som världens första rock’n’roll-låt – är en tagning från just Sun-studion, där The Refreshments tidigare i år spelade in sin Chuck Berry-hyllning i rock’n’roll-studion framför alla andra. Och Johans egna pianouppvisning ”Bada Bing Boogie” är ett nytt stycke ren improvisation, som blir till en elegant bugning åt alla de miljoner som har njutit av hans konster på YouTube.

Några synnerligen goda vänner och musiker har hjälpt till:

Joakim Arnell (bas, akustisk gitarr och kör),
Göran Holmberg (bas),
Mats Forsberg (trummor),
Jonas Göransson, Ulf Holmberg och Robin Olsson (gitarrer),
Eva Eastwood och Linda Gail Lewis (kör) samt
JT Holmström (sax).

Scroll to Top