Joe Satriani spelar in nytt soloalbum

joe-satrianiDen legendariska gitarristen Joe Satriani kommer i början av juni att påbörja inspelningen av ett nytt soloprojekt tillsammans med Jeff Campitelli (trummor), Allen Whitman (bas) och Mike Keneally (keyboard). I oktober och november kommer han att turnera i Europa. Det blir inga datum i Norden men för den ressugne så besöker Satriani en rad större städer nere i Europa. Samtliga datum och information om biljetter hittar ni här.

Den 27 maj 2008 spelade Joe Satriani in en live-DVD vid namn ”Live in Paris: I Just Wanna Rock” på The Grand Rex Theater i den franska huvudstaden. Skivan släpptes den 2 februari i år genom Epic Records.

Joe Satriani har under de senaste 20 åren ansetts vara en av världens främsta gitarrister och har uppträtt både som soloartist och med band. Av hans 14 soloalbum så har två sålt platina och fyra guld och de har resulterat i totalt femton Grammy-nomineringar.

Under 2009 bildade Satriani supergruppen Chickenfoot tillsammans med den tidigare Van Halen-sångaren Sammy Hagar, basisten Michael Anthony och Red Hot Chili Peppers trummis Chad Smith. Bandets självbetitlade debutalbum belönades nyligen med en guldskiva i USA för att ha sålt 500 000 exemplar.

Rulla till toppen