Joan Baez till Göteborg i oktober

joan-baez

I helgen blev det klart att Joan Baez gör en konsert på Storan i Göteborg den 31 oktober. Biljetterna till konserten på Storan släpps idag. Joan Baez gästar även Stockholm och biljetterna till hennes konsert på Cirkus den 3 november släpptes i somras.

Joan Baez hade sitt genombrott i början av 60-talet och ansågs, jämte Bob Dylan, vara en av förgrundsfigurerna inom amerikansk folkmusik. Hon debuterade på Newport Folk Festival 1959 och har sedan dess haft ikonstatus som protestsångerska. Joan Baez ackompanjerar sin klara, ljusa och höga stämma med sin akustiska gitarr och är allt det som innefattas i begreppet ”folk singer”.

Utöver musiken är Joan Baez också känd för sitt politiska engagemang, som uttalad krigsmotståndare och en ständig förkämpe för mänskliga rättigheter.
Hon är en förebild för många och kanske framförallt för alla kvinnliga singer-songwriters.

I år firar hon dessutom femtio år som skiv- och konsertartist.

För mer information www.joanbaez.com.

Biljetter
Biljetterna till konserten på Storan kostar 520 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Tickster [email protected] 0771 – 47 70 70 samt lokala biljettkontor. För mer information besök www.storan.nu.
Biljetterna till konserten på Cirkus kostar 470 kr + serviceavgift säljs via LiveNation.se, www.eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

Scroll to Top