Jill Johnsons nya album ute nu

Idag, den 7 november, släppte Jill Johnson sitt nya album “A Woman Can Change Her Mind”.

Dagens Jill målar från en palett där countryn får dela plats med både rock och americana och med det nya albumet tar Jill ytterligare ett steg i en ”rock-rootsigare” riktning.

”Jag skulle säga att ”A Woman Can Change Her Mind” på sätt och vis är ett kapitel två av ”Flirting With Disaster”, i det avseende att soundet har landat redan i skrivande stund. Förra plattan gav countryn en rockedge och den här plattan har ett rock-rootsigt sound med en country-kant”, berättar Jill.

Jill har det senaste året även tagit klivet ut på den internationella arenan då hennes förra album ”Flirting With Disaster” släppts i ett flertal europeiska länder och hon varit på Europa-turné med den amerikanska countryartisten Toby Keith. I januari gjorde Jill en duett med Lionel Richie dennes senaste album ”Tuskegee” och i oktober gästade hon Lionel på hans Sverige-spelningar.

”A Woman Can Change Her Mind” innehåller också två duetter. ”Come Wake Me Up” gör Jill tillsammans med ett av USA:s största countryband – Rascal Flatts. De har, förutom över 21 miljoner sålda album, toppat alla listor i USA samt vunnit otaliga ”Vocal Group of the year”-troféer. I ”Nobody´s Getting Out Of This Love Tonight” möts Jill och Nathan Chapman. Nathan producerade Jills album “The Woman I´ve Become” och är idag en av världens mest framgångsrika producenter och låtskrivare som b.la ligger bakom Taylor Swifts genombrott.

Albumet har spelats in live hos Malmö-producenten Amir Aly och för första gången medverkar Jills livemusiker som hon spelat med i många år; Göran Eriksson, Johan Gullbo, Jonas Lidholm, Patrik Hjerling och Roger Gustafson. De tillhör några av Sveriges absolut bästa musiker och har förstås även de bidragit till soundet på nya skivan.

Scroll to Top