Jethro Tull kommer till Sverige i vår

jethro-tull-2007-large-color

En av den progressiva rockens verkliga giganter, Jethro Tull, har under sina fyra decennier sålt 60 miljoner album och i vår är de aktuella med två konserter i Sverige. Första spelningen är i Göteborg på Lisebergshallen den 17 april, följt av en konsert på Annexet i Stockholm den 18 april. Biljetterna till konserterna släpps den 27 oktober.

I slutet av 60-talet samlades ett gäng unga optimistiska musiker i Luton med Ian Anderson i spetsen. Med gränslös kärlek till bluesmusiken som gemensam nämnare uppstår Jethro Tull. En sammansvetsad grupp som snabbt tar sig från ett populärt inslag på pubarna i södra England till Londons stora scener.

Bandets andra album ”Stand Up” toppade Englandslistan och öppnade även dörrarna till den internationella arenan. Skivorna ”Benefit”, ”Aqualung” och ”Thick as a Brick” följde och bandets framgångar över världen var ett faktum. På en musikalisk scen där de rivaliserade med storheter som bland annat Led Zeppelin hittade Jethro Tull sin egen väg genom att mixa samman hårdrock med engelsk folkmusik och inte minst blev Ian Andersson ett känt signum för bandet med sin tvärflöjt.

I april kommer Jethro Tull under ledning av Ian Anderson till Sverige, tillsammans med Martin Barre, Doane Perry, John O’Hara och David Goodier, för två efterlängtade konserter.

Nyligen släpptes en tidigare outgiven DVD-film, ”Live at Madison Square Garden”, som även innehåller en CD från den unika konserten i New York 1978 och den 25 november släpps ”The Christmas Album”, en dubbel-CD med julmusik som Jethro Tull spelat in i St Bride’s Church i London.

Konsertinfo
17.4 Göteborg, Lisebergshallen
18.4 Stockholm, Annexet

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top