Jessica Andersson tar över tronen

jessica-andersson

Dagens Svensktoppen var speciellt av flera anledningar. Först och främst så fick vi en ny etta i form av Jessica Andersson med låten ”I did it for love” som förra veckan gick in direkt på andra plats som nykomling. Hon puttar därmed ner Kalle Moraeus och Orsa spelmän till silverplatsen. Vi har två nykomlingar denna vecka nämligen unga Timoteij från Västergötland på femte plats med sitt bidrag i Melodifestivalen – sommarlåten ”Kom” – samt den unge veteranen Darin med ”You´re out of my life” på sjunde plats.

Dagens program var speciellt även på det vis att webbomröstningen om vilken tidigare långkörare som lyssnarna ville rösta tillbaka nu avgjordes efter fyra veckor. Segrande i den kampen blev Peter Jöbacks klassiker ”Guldet blev till sand” vilken tog hem 29% av rösterna. Lyssnarna röstade som följer:

Peter Jöback – ”Guldet blev till sand” (29%)
Björn Skifs – ”Håll mitt hjärta” (26%)
Helen Sjöholm – ”Gabriellas sång” (17%)
BAO och Helen Sjöholm – ”Du är min man” (16%)
Hootennany Singers – ”Omkring tiggarn från Luossa” (12%)

Röstade på den vinnande låten gjorde Gunilla Österberg från Nora som vann ett besök i Svensktoppsstudion och fick både presentera ett par låtar på veckans lista samt en pratstund med både Peter Jöback, Jessica Andersson och Anna Bergendahl.

Scroll to Top