Jenny Wilson med nya spelningar och ny skiva

jenny-wilson

Jenny Wilson – nytt album 25 februari!
25 februari 2009 – Stockholm, Fasching
1 april 2009 – Malmö, Babel
2 april 2009 – Göteborg, Nefertiti
15 april 2009 – Oslo, John Dee
13 maj 2009 – Turku, Klubi
14 maj 2009 – Helsingfors, Tavastia
15 maj 2009 – Jyväskylä, Lutakko

Jenny Wilson är karaktäristisk. Kanske är det mixen av kreativitet och konstnärlighet som gör henne till en artist som sticker ut från mängden. Hennes egensinniga uttryck spåras tillbaka till popbandet First Floor Power där hon bidrog med sång och text till bandets lekfulla, speciella sound. Det underfundiga, detaljrika och lustfyllda har blivit lite av Wilsons riktmärke, för att inte glömma historieberättandet. Men framförallt så blir allt hon rör vid smart och på pricken- för är det någonting Jenny Wilson kan så är det att formulera sig väl, både så det känns genomtänkt och framförs på ett elegant, inlevelsefullt och personligt vis.

Längre ner ser du musikvideon för ”Let my shoes lead me forward” från ”Love and Youth” vilken släpptes 2005.

Med debutalbumet ”Love and Youth” vann Jenny Wilson priser som P3-guld och var nominerad till såväl Grammisgalan som Manifest. Publik och kritikerkår var enade om sina hyllningar och även internationellt var mottagandet varmt, då hon turnerade i länder som Australien, England och Tyskland.

Nu är Jenny Wilson tillbaka med bravur. Andra skivan ”Hardships” innebär stora förhoppningar och singeln ”The Wooden Chair” lever upp till dem, dock i en lite annorlunda tappning med ett souligare och mer RnB- inspirerat ljud. Det visar bara ännu en gång att med sin experimentlusta, självklara scennärvaro och integritet kommer Jenny Wilson att gå långt.

BILJETTER
Stockholm. 185kr + 15kr serviceavgift. KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

Övriga städer, se respektive spelställe.

SENASTE SKIVSLÄPP
25e februari 2009 släpper Wilson sitt andra album ”Hardships”, den här gången på Playground Music. Singel släpps ett par veckor innan.

HEMSIDOR
www.jennywilson.net
www.myspace.com/goldmedalrecordings

Scroll to Top