Jazz och visor på Nynäs slott på söndag

Haderian Boys
Haderian Boys

Nu är det dags för den fjortonde upplagan av Visor på Nynäs på Nynäs slott mellan Trosa och Nyköping. En gratis-konsert med tre stycken akter. Detta år finns delar av den svenska Jazz och viseliten på plats.

Konserten som äger rum i slottets trädgård har med tiden vuxit sig till en tradition för sin publik. Flera svenska Jazz och visartister har uppträtt under visdagen som i år äger rum söndagen den 19 juli.

Till årets upplaga kommer Haderian Boys, Christina Gustavsson och Esbjörn Hazelius.

Det originella showbandet Haderian Boys sägs aldrig misslyckas med att sätta fart på en publik. De rör sig i gränslandet mellan jazz och visa och drar sig inte för att skapa spontan allsång. Bandet består av Csaba Harku, Gunnar Fridh, Tomas Wiman och Lars Skoog.

Christina Gustavsson är sångerskan som står med en fot i Jazzen och med den andra i den amerikanska singersongwriter -traditionen. Med albumet My Move 2009 har hon mött en bredare publik och turnerar flitigt med sitt band. Gitarristerna Max Shultz och Erik Söderlind finns med på Nynäs slott.

Esbjörn Hazelius har länge spelat en viktig roll i svensk vis och folkmusik. Han är bland annat medlem i gruppen Eitre. Och har varit tongivande för den svenska vissångerskan Sofia Karlssons sound. Tidigare i våras släppte han soloalbumet Blunda och du ska få se, som rönt stora publik och kritikerframgångar. I hans band ingår Göran Wennerbrandt, Olle Eriksson och Johan Hedin.

När: söndagen 19 juli klockan 14.00 (slottet öppnar klockan 12.00)
Var: Nynäs slott

Tidsschema:
14.00 Haderian Boys
15.00 Christina Gustavsson
16.00 Esbjörn Hazelius

Rulla till toppen