Jay-Z slår svenskt publikrekord

jay-z-2010

Sommarens Peace & Love-festival har redan gått till historien som en klassiker. Högsommarväder, biljettrekord och utsålt, fullsatta arrangemang på Forumdagarna och ett stort antal fantastiska konserter. Jay-Z, en av årets headliners, gjorde även en spelning som går till svensk historia som den största i konsertsammanhang inom genren. 37 000 personer såg konserten.

Totalt såldes 42 000 biljetter till Peace & Love 2010, vilket betydde utsålt. Festivalen har sålt slut på alla biljetter sedan 2003. Genomsnittet av besökare låg på 38 000 personer/dag under de tre sista dagarna. Forumdagarna, som inleder festivalen, beräknas besökts av 25 000 personer. Om man slår ihop varje dags besök så hamnar siffran på cirka 139 000 personer. Siffrorna är baserade på betalande besökare.

Det kändes i luften redan timmar innan Jay-Z kom till stan att något riktigt stort var på gång. När han sedan steg på scenen inför 37 000 personer var det inget annat än ren magi. Det märktes tydligt på Jay-Z att han var märkbart rörd och rejält taggad av publikens fantastiska respons, säger presschef Ronny Mattsson.

Jay-Z:s säkerhets- och produktionsteam gav Peace & Love mycket bra betyg efteråt och sa att det var det bästa de stött på hittills under turnén. De använde frekvent ordet ”imponerande”.

4 reaktioner på ”Jay-Z slår svenskt publikrekord”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen