Jasmine Kara släpper debutalbum, roman och ny video

jasmine-kara

Jasmine Kara är verkligen namnet på allas läppar i sommar, och snart släpper hon sitt debutalbum ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” på Tri-Sound.

Först ut dock är en helt rykande färsk video på nya ska-doftande singeln ”Try My Love Again”. Videon släpptes i onsdags och ni hittar den längre ner.

Jasmine Kara, blott 22 år gammal, är Sveriges nya stjärnskott. Sedan hennes debutsingel ”In The Basement” släpptes i början på året så har det verkligen tagit fart kring Jasmine, och det med råge. För några veckor sedan stod Jasmine på Jazzfestivalens och tog publiken med storm. Strax därefter var hon på Bröllopsyrans finalavslutning i Kungsträdgården och uppträdde. Jasmine släpper sitt debutalbum ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” den 28:e juli, men har redan spelat för storheter som Jay-Z och Beyonce och det är ingen mindre än Marshall Chess står som exekutiv producent på skivan (senast Marshall stod som exekutiv producent var på Rolling Stones senaste platta).

Nu har Jasmine precis även färdigställt det sista i sin debutroman, vilken är en självbiografi där hon mycket personligt berättar om sitt liv och hur hon från att vara en vanlig liten svensk/iransk tjej med en lycklig barndom i Örebro hamnar ordentligt snett i livet för att sedan räddas av sin kärlek till musiken. Hur hon därifrån kämpar sig genom en lång och vinglig resa från Örebro till Stockholm vidare till New York, LA, Vegas, Miami och sedan via London tillbaka till Sverige för att äntligen få göra den skiva hon alltid längtat efter att få göra…

Bonnier Amigo kan nu stolt presentera att de släpper Jasmines bok den 16:e augusti i år, betitlad – ”Hälsa henne att hon ska dö”.

Nedan en kort summering över Jasmine och vad som hänt hittills..
• P3 är fullkomligt lyriska över Jasmine och spelar Try My Love Again flitigt på B-listan.
• Exekutiv producent på skivan är självaste Marshall Chess, som senast var producent för Rolling Stones senaste skiva
Medverkade i Bröllopsyrans finalkväll på Kungsträdgården
• Officiell video till ”In The Basement”
• Släpper sin debutskiva ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” den 28:e juli
• Debuterar som författare den 16:e augusti med självbiografin “Hälsa henne att hon ska dö”
• Har uppträtt för storheter som Jay-Z och Beyonce
• Har ovanligt nog som debutant fått uppträda på Jazzfestivalen i år
• Uppträder på Allsång på Skansen den 27:e juli

Scroll to Top